27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Nieuwe Alfa Romeo 4C Spider nu bij Autobedrijf Lennearts in Venlo

Exclusieve preview op donderdag 3 april van 17.00 uur tot 21.00 uur
Alfa Romeo presenteert zoals verwacht vandaag de open versie van zijn 4C, maar omdat het merk zó weinig ijzers in het vuur heeft, is besloten eerst met een Design Preview te komen. Het productiemodel komt pas in 2015. Rly, Alfa?!
Bekijk de negentig seconden durende video die meer vertelt over de totstandkoming van de Alfa Romeo 4C Spider: http://4c.alfaromeo.com/it Hoe moeilijk kan het zijn, gewoon het dak van een al bestaand productiemodel halen? Best lastig, blijkt nu. Zes maanden lang heeft een heel team van Italiaanse designers met moeilijke brillen, geruite pakken, en tot de milimeter nauwkeurig getrimde baardjes heel lang en kritisch naar de Alfa Romeo 4C gekeken en gedacht ‘hmmm, hoe maken we hier nou een mooie cabrio van? Eerst nog maar een espressootje.‘ Uiteindelijk, na al dat harde zwoegen, ploeteren, en slapeloze nachten kwam dit er uit rollen: een 4C met targadak, dubbele uitlaat en lekkere velgen, die de naam 4C Spider…. eeehh, pardon: Alfa Romeo 4C Spider Design Preview kreeg. En toegegeven: ook dit ziet er weer vingerlikkend goed uit. De ‘ijzeren wet van Hans’ gaat ook hier op: ‘ik ben een Italiaanse designer, alles wat ik doe is toch wel leuk.’ En zo is het maar net.
Het grootste kritiekpunt van de huidige 4C,de lampunits,werd op de Spider aangepakt. Geen carbon-dekseltjes met 10 gaten meer, maar gewoon strakke units. Voor de brulpijpen werd de hulp van uitlatenboer Akrapovic ingeroepen.
Uiteraard is ook deze auto lichtgewicht,maar exacte specs worden niet gegeven. De aandrijflijn bleef als verwacht ongewijzigd: een 1.750 TBi ligt achter de bestuurder, die hem in 4,5 seconden naar de 100 kan brengen. Lennaerts Venlo is naast dealer van Alfa Romeo ook officieel dealer van de merken Fiat en Lancia en is gevestigd aan de Rudolf Dieselweg in Venlo-Blerick.