27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Suzuki A:Wind is voorbode nieuwe Alto

Suzuki onthult vandaag op de Thailand International Motor Expo de concept car A:Wind. Dit vrolijk gekleurde autootje is de voorbode van de nieuwe Alto.
Suzuki blikt vooruit naar de volgende generatie Alto met de A:Wind. Suzuki heeft gekozen voor die naam omdat het merk een frisse wind door het A-segment wil laten waaien.Dit studiemodel doet dat door volgens Suzuki nieuwe standaarden te zetten op het gebied van ruimte,design en kwaliteit.
De A:Wind is een serieuze voorbode van de volgende generatie Alto, het is zeker geen losse flodder die in de verte op het uiteindelijke productiemodel lijkt. Volgend jaar moet de productie van de auto namelijk al starten, al is nog niet bekend of de auto dan meteen al naar Europa komt. Ook is nog niet zeker of de stadsauto weer de naam Alto zal dragen.
De concept car heeft wijd openslaande portieren om de instap te vergemakkelijken. Door meer ruimte tussen de voor- en achterstoelen te creren ten opzichte van de huidige Alto ontstaat er meer beenruimte voor de achterpassagiers. Onder de motorkap van de A:Wind ligt een 1.0 benzinemotor.