27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

Subaru WRX STi stevig geprijsd

Wel, niet, wel, niet en uiteindelijk toch wel: na lang dubben heeft de Nederlandse Subaruimporteur besloten de WRX STi naar hier te halen. Helaas stuwt de BPM de prijskaartjes fors op.
Het icoon is terug in een nieuwe gedaante. Subaru noemt de WRX STi overigens allang geen Impreza meer, ofschoon hij wel zijn basis vindt in dat - overigens niet in Europa verkrijgbare - model. Zoals gebruikelijk geneert hij zich niet voor uiterlijk vertoon, met zijn breed uitgebouwde koets, massieve voorbumper, van luchthapper voorziene motorkap en reusachtige achterspoiler,welke laatste overigens in de optielijst staat. Technisch treffen we een bekend recept aan: een 2,5-liter viercilinder boxermotor, in dit geval 305 pk sterk, die via een handgeschakelde zesbak zijn overdonderende krachten over alle wielen verdeelt. Dat gebeurt in principe voor 41 procent en 59 procent achter, maar via een differentieelregelaar is die verhouding aan te passen. Als bestuurder kun je via het menu SI-Drive de gasrespons nog wat opschroeven. Subaru stelt dat de WRX STi in slechts 5,2 seconden van 0-100 km/h brult en eventueel doorstoomt tot 255 km/h. Hij smijt je dus zonder pardon in de rugleuning van de prachtige kuipstoel, wanneer je het rechterpedaal vloert. Dan het slechte nieuws: de prijsstelling, ernstig be´nvloed door de slurptax.
Voor minder dan 75.995 euro neemt de dealer geen afscheid van zo'n kanon en de extra rijk uitgeruste Sport Executive kost zelfs nog vier mille meer.