27 maart 2014 - 4 december 2019: 94593 bladzijden, 752658 artikelen

Ook Audi RS 7 Sportback in het nieuw

Audi onthult de vernieuwde RS 7 Sportback. De vernieuwingen zijn net als bij de A7 en S7 Sportback klein. De V8motor is zuiniger en schoner geworden.
Audi maakt de A7-reeks weer compleet met de onthulling van de vernieuwde RS 7 Sportback. De wijzigingen zijn net als bij zijn minder snelle broers klein. Een subtiel vernieuwde voorbumper, nieuwe koplampen met standaard led-verlichting, nieuwe achterlichten met ‘dynamische’ knipperlichten en een nieuw infotainmentsysteem zijn de belangrijkste wijzigingen van binnen en buiten.
De RS 7 is als optie leverbaar met matrix-ledverlichting, die het mogelijk maakt om altijd met grootlicht te rijden. Tegenliggers worden met slimme techniek uit de luchtbundel gehouden zodat ze niet verblind worden. Dynamische knipperlichten bewegen mee in de richting die de auto opgaat en zijn standaard aan de achterkant Toyota pr en als optie verkrijgbaar aan de voorkant.
Prachtig natuurlijk, al die led-jes, maar bij de RS7 gaat het om datgene wat onder de motorkap ligt. Audi heeft niet veel gewijzigd aan de 4.0 TFSI V8motor. Vermogen en koppel zijn ongewijzigd 560 pk en 700 Nm, goed voor een 0-100 km/u sprintje in 3,9 seconden.Wel is de V8 iets schoner en zuiniger gemaakt.Hij verbruikt nu (theoretisch) 9,5 l/100 km (1 op 10,5), dat was 9,8 l/100 km. De CO2-uitstoot is 8 g/km lager dan voorheen, namelijk 221 g/km. COD (Cilinder On Demand) schakelt de helft van het aantal cilinders uit bij lage motorbelasting, om brandstof te besparen.
De vernieuwde RS 7 Sportback staat in het derde kwartaal van dit jaar in de showroom. Prijzen worden later bekend gemaakt.
ijst Aygo