27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

Speciale Capture met Extended Grip

Renault introduceert een speciale Helly Hansen-uitvoering van de Captur. Deze versie wordt in gelimiteerde oplage geproduceerd en is ontwikkeld in samenwerking met het gelijknamige Noorse kledingmerk.De Captur Helly Hansen is de eerste Renault Captur met Extended Grip,een systeem dat zorgt voor optimale prestaties onder alle omstandigheden.De eerste exemplaren worden in september in Nederland verwacht. Prijzen worden op een later moment bekend gemaakt.
De Renault Captur Helly Hansen onderscheidt zich van de reguliere Captur door de beschermplaten onder de vooren achterbumper, de lichtmetalen 17-inchwielen met ‘Black Diamond’-effect en diverse HH-logo’s. Bovendien is de Captur Helly Hansen leverbaar in onder meer de carrosseriekleur Rouge Flamme,die exclusief aan deze uitvoering is voorbehouden. De carrosseriekleur is standaard te combineren met een contrasterende lakkleur op het dak,de voorruitstijlen en de behuizing van de buitenspiegels. De Captur Helly Hansen beschikt over een hoogwaardig interieur met standaard half kunstlederen TEP bekleding en het Pack Look Interieur met accentueringen in de kleur Rouge.
De Helly Hansen-uitvoering is de enige Captur die standaard is uitgevoerd met Extended Grip. Dit geavanceerde systeem is de volgende stap in de evolutie van tractiecontrole. Het systeem biedt drie standen (Normale Weg, Onverharde Weg en Expert) en dankzij de uitgekiende aansturing van het koppel naar de wielen is de grip in alle situaties optimaal, ook bij sneeuw en ijzel.Wanneer de auto in de stand ‘Onverharde Weg’en ‘Expert’de snelheid van 40 km/uur passeert, schakelt het systeem automatisch over naar ‘Normale Weg’.