27 maart 2014 - 4 december 2019: 94593 bladzijden, 752658 artikelen

Mercedes Concept SUV Coupé lijkt op BMW

Dat de Mercedes Concept SUV Coupé op het autosalon van Peking werd voorgesteld,is wellicht niet toevallig. Deze concept car, die vrijwel ongewijzigd volgend jaar als MLC op de markt komt, is immers een natuurgetrouwe kopie van de BMW X6.
De strijd om de gunst van de kapitaalkrachtige automobilist tussen BMW en Mercedes-Benz woedt in volle hevigheid. Voetballers kunnen voortaan dus ook bij Mercedes terecht. Mercedes is bezig met een erg succesvolle verjongingsoperatie van zijn gamma. De nieuwe Concept SUV Coupé komt volgend jaar als MLC op de markt en zal nauwelijks verschillen van de concept car die de voorbije week op het autosalon van Peking werd voorgesteld. Niet toevallig, want in China is namaak tot kunst verheven. De gelijkenissen met de BMW X6, bij uitstek de middenvingerauto die lak heeft aan elke vorm van politieke correctheid, is dan ook helemaal niet toevallig. Mercedes wil de MLC - met de C van Coupé - niet als een terreinwagen op de markt brengen maar als een sportieve coupé.Toch is de MLC gebouwd op de technische basis van de ML terreinwagen maar voor de rest zijn er absoluut geen gelijkenissen.
De MLC is een best grote auto. Met een lengte van 4,94 meter is hij 13 centimeter langer dan de ML.Bovendien is hij 6 centimeter lager en 12 centimeter breder dan de ML. Volgens de gespecialiseerde media komt de MLC er wel met vierwielaandrijving maar een geavanceerd 4X4-pakket komt er niet.
Op het autosalon van Peking werd de Concept SUV Coupé voorgesteld met een nieuwe 3.0 liter V6 turbobenzinemotor die 333 pk sterk is en gekoppeld wordt aan een negentraps automaat. Natuurlijk krijgen we ook de gekende dieselmotoren van Mercedes. Het wordt in dit segment erg spannend, want momenteel werkt ook BMW aan een nieuwe X6.