27 maart 2014 - 4 december 2019: 94593 bladzijden, 752658 artikelen

Wie van de drie?

Guido Cloostermans
Dat autoconstructeurs samenwerken, is allang geen nieuws meer.In het geval van de PSA-groep (Peugeot en CitroŽn) en Toyota krijgt die samenwerking gestalte in een kleine stadswagen die voor een schappelijke prijs wordt verkocht en nu helemaal wordt vernieuwd.
De joint-venture die tot de Toyota Aygo, Peugeot 107 en CitroŽn C1 heeft geleid, heeft de drie automerken blijkbaar geen windeieren gelegd. Vandaar dat er nu een vervolg komt. Terwijl de namen niet werden gewijzigd - alleen de Peugeot 107 werd omgedoopt in 108 - werden de auto's wel grondig veranderd.
Tot nu toe verschilden de Japans-Franse broertjes amper van elkaar. Dat is vanaf nu anders.Niet alleen uiterlijk zijn er verschillen,ook het interieur kan verschillend worden aangekleed. De nieuwe editie van de Aygo,108 en C1 kan ook uitgebreid gepersonaliseerd worden, zoals de Mini en Fiat 500 met heel veel succes hebben voorgedaan. Kleurtjes, stofjes, opvallende stripings, het kan voortaan allemaal, er is voor iedereen wel iets.Voortaan is er ook een stoffen dakpaneel verkrijgbaar, zodat je maximaal van de zon kan genieten.
De drie stadswagens zijn ook nu met drie en met vier deuren beschikbaar en meten in beide gevallen 3,50 meter. Terwijl de drie merken qua design maximaal de verschillen onderstrepen, is de technologie gemeenschappelijk. Er zijn twee kleine motoren die geen moeite hebben om het 840 kilogram lichte autootje tot spoed te manen. De 1.0 is goed voor 68 pk en de 1.2 voor 82 pk.Ideaal voor in de stad: er is ook een automatische versnellingsbak.