27 maart 2014 - 11 december 2019: 94595 bladzijden, 752679 artikelen

Archeologiemuseum groeit verder

STEIN
Gemeente Stein gaat het Archeologiemuseum aan de Hoppenkampstraat uitbreiden. Na de voorbereidende werkzaamheden is de daadwerkelijke uitvoering van het werk gestart. Naar verwachting wordt dit half december afgerond. Het werk wordt uitgevoerd door Bouwcombinatie Goessens uit Schinnen. In mei 2013 heeft de Steinse gemeenteraad ingestemd met de uitbreiding. Hierdoor krijgt het Archeologiemuseum de benodigde opslagruimte voor de archeologische collectie, het archief, expositieruimte en een permanente ruimte met computeropstelling en bibliotheek voor de heemkundeafdeling.In het totaal wordt het pand 200 vierkante meter verruimd en wordt een beeldentuin aangelegd van 60 vierkante meter. Met deze uitbreiding is ruim 300.000 euro gemoeid. De aanen afvoerroute van bouwmaterialen loopt vanaf het museum via de Schepersgats, Moutheuvelsweg en Noelweg naar de Heerstraat.
Omwonenden hebben hierover recent een brief ontvangen met het verzoek om bij het parkeren in de directe omgeving van het museum rekening te houden met het bouwverkeer.
Gedurende de bouwperiode worden buurtbewoners op geregelde tijden via de regulier kanalen ge´nformeerd over de werkzaamheden en de planning daarvan. Ge´nteresseerde buurtbewoners kunnen zich aanmelden voor een periodieke nieuwsbrief die via e-mail wordt verzonden.Inwoners die deze informatie willen ontvangen,kunnen dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar info@gemeentestein.nl.