27 maart 2014 - 4 december 2019: 94593 bladzijden, 752658 artikelen

Benefietparty voor Braziliaanse knul Davi Porforio Afonso

GENHOUT Het duurt niet lang meer en het zit er alweer op voor Davi Porforio Afonso. Hij heeft tot dusver een prachtige tijd achter de rug,is volledig in het Beekse geÔntegreerd, spreekt goed Nederlands en voelt zich hier helemaal thuis.
Maar alvorens hij in augustus weer naar BraziliŽ vertrekt, wordt op zaterdag 21 juni een benefietparty gehouden. Doel van de avond is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Davi en zijn familie in Rio de Janeiro. "Mensen betalen 25 euro en voor dit bedrag kunnen ze de hele avond drinken en krijgen ze muziekoptredens van Uno Mas Latijnse band, Stackler, Caroline Hoffman, Juulke Dewaide en Sam Nijsten voorgeschoteld. Het geld dat van deze avond over blijft gaat allemaal naar Davi. Zijn familie woont nu verspreid over verschillende tehuizen en Davi is er nog niet helemaal uit of hij wel of niet gaat proberen zijn hele gezin te adopteren.We zullen onze steun dus aanpassen aan zijn beslissingen," legt Bart Bijen uit.Davi wil graag een veilige en goede toekomst voor zijn broers en zus die nu door het sluiten van Casa do Caminho een zekere toekomst hebben verloren.
Bijen: "Ga er maar eens aanstaan, 20 jaar en dan bereid om deze verantwoordelijkheid te nemen. Zonder de te zorgen voor zijn familie zou de universiteit al moeilijk genoeg worden. De Casa do Caminho Language Centre & Living Your Dream zullen in BraziliŽ met steun vanuit Nederland Davi en zijn familie blijven steunen en toezicht houden op een goede besteding van de gelden. In eerste instantie door de kinderen te begeleiden in tehuizen of indien de situatie slecht is, een huis te regelen voor Davi's broers, zussen en moeder. We willen hem steunen totdat hij zijn universiteit heeft afgerond en samen met zijn familie op eigen benen kan staan."
Kaarten voor de bijzondere benefietavond kunnen worden besteld via bartbijen@gmail.com of familie Pirson tel. (046)4370313. Locatie van de party: Grootgenhouterstraat 135 Genhout. Tijd: 16.00-1.00 uur.