27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93704 bladzijden, 745200 artikelen

Reggae-icoon Toots and the Maytals naar Zomerparkfeest

VENLO • Reggae-icoon Toots and the Maytals uit Jamaica sluit zondag 20 augustus het Zomerparkfeest af.
Andere namen die aan het programma werden toegevoegd, zijn Arnon Grunberg, Heritage Blues Orchestra, Tank and the Bangas en Altern-8.
De band werd in de jaren zestig bekend door zijn vernieuwende mix van ska en rocksteady reggae, met de soulvolle, haast Otis Redding-achtige stem van Toots.
Bands als The Specials en The Clash coverden Toots and the Maytals, waardoor ze ook in het buitenland bekender werden. Ze scoorden hits met Funky Kingston, 54-46 Was My Number, Pressure Drop en Monkey Man en waren een van de grootste bands in de glorietijd van de reggae.
Ze speelden onlangs op Glastonbury en in een uitverkocht Paradiso.
Met Arnon Grunberg strikte de festivalorganisatie een van de meest invloedrijke Nederlanders in het internationale culturele veld. In de NRC Cultuur Top 100 stond hij onlangs op nummer één, boven Martin Garrix, Jaap van Zweden en Paul Verhoeven. Hij wordt op Zomerparkfeest ondervraagd door Frans Pollux. Ook De Partizanen komen naar Venlo. Dit cabaret-duo schoof afgelopen seizoen met regelmaat aan bij DWDD met zijn droogkomische sketches.
Nieuwe namen in de muzikale line- up zijn de Amerikaanse bands Tank and the Bangas (funk/soul) en het Heritage Blues Orchestra, winnaar van een Grammy. Martijn Fischer kruipt in de huid van André Hazes en de Belfeldse singer-songwriter Arno Adams opent het festival op het hoofdpodium.