27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93678 bladzijden, 745013 artikelen

Racoon in Doolhoftheater

De Zeeuwse band Racoon bestaat twintig jaar en viert dat met een show tijdens Grenswerk Open Air in Openluchttheater de Doolhof in Tegelen, daags na Golden Earring.
In twintig jaar is Racoon uitgegroeid tot een van de grootste bands van Nederland. Maar dat ging niet vanzelf. Racoon maakte een droomstart en speelde meteen na het debuutalbum op festivals als Parkpop en Lowlands.
Maar toen het tweede album niet zo lekker verkocht werd de band op straat gezet door de platenmaatschappij. Een donkere periode volgde. Zanger Bart van der Weide en drummer Paul Bukkens werkten een tijd als vuilnisman om aan de kost te komen. Ze leenden geld van hun ouders en vrienden om de opvolger te maken. De wraak op de plantenmaatschappij was zoet: Another Day werd dubbel platina. Sleutel op die plaat was de single ‘Love You More’, de nummer 1-hit die de carrière van de band redde. Daarna volgde een uiterst succesvolle periode met hits als No Mercy, Liverpool Rain en Oceaan.
De band ontving verschillende 3FM-Awards, ontving een Edison en won de Popprijs in 2012.
Grenswerk Open Air met Golden Earring (support The Grand East) op donderdag 13 juli en Racoon (support Rachèl Louise) op vrijdag 14 juli in Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Tickets: www.grenswerk.nl