27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

Pakhoes verder als Het Goed

VENLO • Kringloopwinkel ’t Pakhoes gaat verder als Kringloopwarenhuis Het Goed. De wethouders Ben Aldewereld en Hanno Lamers zullen donderdag 6 juli om 10.00 uur samen met directeur Willem van Rijn de opening verrichten.
Daarna is het drie dagen feest aan de Hagerhofweg 14. Met gratis kof- fie, thee en iets lekkers voor elke bezoeker. Verder allerlei activiteiten, zoals een springkussen voor de kinderen. En een extra service: tot en met 8 juli worden aankopen zoals een kast of bed gratis binnen de regio thuisbezorgd, Bedrijfsleider Ad Vogels is enthousiast over de tweede winkel van Het Goed in Limburg. “We willen het hergebruik van goederen stimuleren door tweedehands spullen op te knappen en te verkopen. Venlonaren kunnen herbruikbare goederen bij ons inleveren of gratis laten ophalen.
Ook de kleding uit de textielcontainers in de hele gemeente komt hier terecht. Verder gaan we samenwerken met het milieupark op stapel.”
Het andere doel is echt werk maken van sociaal ondernemen. Vogels: “Wij vinden dat iedereen een kans verdient op passend werk. Hier werken straks meer dan 50 mensen, de meesten vanuit de WAA. We begeleiden hen samen met onze partner ‘Vindt’. De overige medewerkers volgen een leer/werkervaringstraject vanuit de gemeente Venlo om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.”
Tot de dag van de opening is Het Goed gesloten. De winkel krijgt een grote fietsenwerkplaats, waar klanten kunnen wachten terwijl hun rijwiel wordt gerepareerd. Ook komt er een lunchroom. Het Goed Venlo is de 25ste vestiging van deze landelijke kringlooporganisatie.
Het Goed zamelt jaarlijks 20 miljoen kilo textiel en huisraad in, waarvan 85 procent wordt hergebruikt.
In totaal werken ongeveer 1155 mensen in de winkels en textielsorteercentra.