27 maart 2014 - 9 oktober 2019: 93462 bladzijden, 743313 artikelen

Belfeld week lang in Franse sferen

KORT NIEUWS
BELFELD • Belfeld gaat deze maand een weekje op de Franse toer. Van 9 tot 14 juli is het dorp helemaal in de ban van Frankrijk en zijn rijke cultuur.
Initiatiefnemers van de Franse Week zijn de vrijwilligers van de open inloop in het Huis van de Wijk, die naast de wekelijkse activiteiten in ’t Prônk-eppelke en de Hamar ook met regelmaat iets extra’s organiseren. Zoals de boerenbrunch met carnaval en een paasbrunch. Het programma van de Franse Week is gericht op alle inwoners van Belfeld, niet alleen de voornamelijk oudere bezoekers van het Huis van de Wijk.
Zondag wordt gestart met een oldtimer- treffen voor Franse auto’s.
Voordat zij om 11.30 uur aan een toertocht beginnen, zijn de oldtimers vanaf 10.00 uur te bekijken op het Stevensplein en Hamarplein.
Andere activiteiten zijn onder meer een Franse quiz voor scholieren, een wijnproeverij, een schilderworkshop, een Franse muziekmiddag, kienen met Franse prijzen, een jeu de boules-toernooi en een Frans brunch die bij goed weer in de openlucht zal plaatsvinden. Ter afsluiting wordt op 14 juli, de Franse nationale feestdag, een Frans diner geserveerd, met muziek.