27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93678 bladzijden, 745013 artikelen

Baby’s aan de groentenhap

REGIO • ‘Jong geleerd is oud gedaan’, dat geldt ook voor het eten van groente. Maar hoe zorg je dat je kind (meer) groente eet? GGD Limburg-Noord is vorige week samen met de Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)- gemeenten Venlo en Venray gestart met het uitdelen van activatiepakketten voor ouders en verzorgers van baby’s van 4 maanden tot 1 jaar oud.
Ouders die een afspraak hebben op het consultatiebureau in Blerick en Venray, krijgen sinds deze week een ‘Groentehapjes in 10 stapjes’- pakket mee. Het pakket helpt ouders op een leuke en praktische manier om hun baby vanaf 4 maanden groente te leren eten en dit ook vol te houden. Smaak ontwikkelt zich in het eerste levensjaar, het is daarom belangrijk om groenten meerdere keren uit te proberen.
De pakketten bevatten onder meer een stappen- en mijlpaalkaart, een brochure met handige tips en een ijsblokjeshouder waarmee ouders zelf eenvoudig kleine porties groentehapjes kunnen invriezen. GGD Limburg-Noord deelt in totaal 500 activatiepakketten uit aan ouders die een afspraak hebben op het consultatiebureau.
De pakketten zijn onderdeel van een pilot binnen de themacampagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ van JOGG. Met die campagne ondersteunt de organisatie JOGG-gemeenten lokaal bij het stimuleren van groente-eten onder kinderen en ouders. Behalve de gemeenten Venlo en Venray doen nog 1zestien andere JOGG-gemeenten mee aan deze pilot, waaronder Horst aan de Maas, Bergen en Gennep. Daar worden de activatiepakketten later dit jaar uitgedeeld.
Meer weten over de Groentehapjes in 10 stapjes? Kijk op www.eetgroente. nl.