27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93704 bladzijden, 745200 artikelen

Nico Kleintjens nieuwe vogelkoning Prins Hendrik

AFFERDEN Schutterij Prins Hendrik uit Afferden kent weer een nieuwe vogelkoning. Na 125 schoten was het Nico Kleintjens die de vogel van de spits liet duikelen. Bij het schieten op de wip slaagde Jesse Custers er in om de koningstitel binnen te slepen.
Beide schutters beschikken over een scherp oog en vaste hand. Dat bleek ook tijdens het jaarlijkse gemeentekoningsschieten waar beiden in het verleden al een keer de hoogste titel hebben binnengehaald. Jesse als jeugdgemeentekoning en Nico als gemeentekoning.
De Offerse Schutterij kan terugkijken op een rijke historie van meer dan honderd jaar. Het ledenaantal is echter een bron van zorg zodat het bestuur alle mogelijkheden benut om jongeren te interesseren voor de schietsport. Zo maken leerlingen van groep 8 van basisschool t Diekske tijdens de laatste dag van hun schoolkamp kennis met de schutterij en de schietkunst. Op 18 juni bleek Stefan Boskamp degene die de vogel vakkundig naar beneden wist te halen zodat hij zich toen ook vogelkoning mocht noemen.