27 maart 2014 - 9 oktober 2019: 93462 bladzijden, 743313 artikelen

13 TIENDUIZENDSTE BEZOEKER

Door Jos Gröniger
NIEUW BERGEN • De samenleving van Bergen bloeit! Na een bezoek aan het Ontmoetingscentrum Bergen (OCB) kun je niet anders concluderen.
En dat het centrum in trek is bleek vorige week donderdag toen tijdens een proeverij voor anderstalige vrouwen de tienduizendste bezoeker werd begroet. De vier weken (!) oude Anes was de gelukkige.
De piepjonge Nieuw Bergense was gisteren (dinsdag) het middelpunt tijdens de gebaktraktatie ter gelegenheid van deze mijlpaal.
Het OCB in de Edith Stein Kapel in Nieuw Bergen werd in oktober 2015 geopend en was een initiatief van de sociaal zeer betrokken pastoor Janssen. “We zijn van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur open als ontmoetingsplek voor senioren uit Bergen en Nieuw Bergen. Mensen komen hier om een kaartje te leggen, rummikubben, koken, breien en schilderen”, zegt stuurgroeplid Pierre Rutten.
“We organiseren hier regelmatig extra activiteiten zoals themamiddagen en het wekelijkse koken.
Met zo’n 130 vrijwilligers zorgen we dat alles blijft draaien.” Dagelijks bezoeken enkele tientallen mensen het OCB. Nauwkeurig rekenwerk van Pierre Rutten leerde dat de tienduizendste bezoeker donderdag over de drempel zou stappen. Dat bleek een deelnemer aan de lunch voor de internationale vrouwen te zijn. Anes, amper een maand oud, had die eer.
“Normaliter komen wij donderdags samen in de bibliotheek”, zegt Hermien Esselink, “Daar hebben we uiteenlopende activiteiten.
Soms gaan we naar Kevelaer vandaag lunchen we hier omdat de keuken hier goed uitgerust is.”
Terwijl de gasten uitlegden wat voor lekkers op het buffet stond was de tienduizendste bezoeker zich nog van niets bewust.