27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93746 bladzijden, 745530 artikelen

Anke Sonnemans wordt nieuwe lijsttrekker bij D66 in Gennep

GENNEP • De leden van D66 in Gennep hebben Anke Sonnemans gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.
De komende verkiezingen gaat Anke Sonnemans (47) uit Milsbeek de lijst aanvoeren van D66 en dit stokje overnemen van Ed Vandermeulen. Omdat Anke’s maatschappelijke betrokkenheid groot is, zal zij voor velen geen onbekende zijn. Zo is zij actief bij diverse verenigingen en instanties: SPES, SV Milsbeek, (de oprichting van) Huiskamer Milsbeek en de plaatselijke basisschool. Ook door haar werk als coördinator bij Vluchtelingenzorg Gennep heeft ze een groot netwerk opgebouwd.
Anke Sonnemans is al meerdere jaren actief in de lokale politiek.
Enthousiasme, duidelijkheid, betrokkenheid en verbinding zijn daarbij kernwoorden die helemaal bij haar passen. Eén van haar doelstellingen is politiek dichter bij de mensen te brengen en de burgers meer te betrekken bij de besluitvorming.
Dit kan via commissies, dorps- en wijkraden en buurt- en straatbewoners. Onderwerpen die direct invloed hebben op burgers kunnen daardoor aangegeven en besproken worden.
Over haar kandidaatstelling zegt Anke: “Ik denk dat ik D66 Gennep de gemeenteraadsverkiezingen in kan leiden. Het welbevinden van mensen en van de partij staat bij mij hoog in het vaandel en ik voel me daar verantwoordelijk voor.
Ik ben niet iemand van de harde confrontatie, maar sta wel pal voor mijn zaken. Dit probeer ik altijd op een verbindende manier te doen. Ik verheug me erop het komende jaar met de fractie en de achterban een mooie campagne te voeren. Samen kunnen we Gennep mooier, socialer en sterker maken. Met ieders steun gaat dat zeker lukken!”