27 maart 2014 - 9 oktober 2019: 93462 bladzijden, 743313 artikelen

13 INGEZONDEN

Jakob Muntinga, Malden
Vroeger was alles mooier en beter en voor John geldt dit ook voor Terschelling.
John is op leeftijd en ik hoor vaker leeftijdgenoten zuchten en klagen en vol verlangen terugblikken naar tijden van weleer.
Wij bezochten Oerol dit jaar wederom en hebben ons gelaafd aan de geweldige sfeer van de culturele omstandigheden en ons open gesteld voor de prachtige culturele invloeden van het Oerol-festival. 55.000 duizend enthousiaste en gemoedelijke bezoekers verdampen als druppels op een gloeiende plaat en verspreiden zich over het eiland. Ruimte zat en iedereen blij. De eilanders omarmen het festijn en pikken graag een (financieel) graantje mee en van de geweldige toneel- en muziekvoorstellingen genieten jong en oud. 10 dagen beschaafd genieten van heel veel mooie dingen in het prachtige decor van Terschelling. En, heel bijzonder, je fietst of wandelt een kilometer en je beland in serene rust. Op het terras van hotel Oepkes waren wij zelfs de enige gasten.
Oerol is Terschelling en Terschelling is Oerol en dat voor een dag of tien. Van een opgedrongen Oerolcultuur die het eiland overvalt is geen sprake. Het is een door velen gewenst en door velen omarmt cultureel feest dat sinds 1981 bij Terschelling hoort en onderdeel uitmaakt van de Terschellinger cultuur.
Heb je geen zin in Oerol dan blijven er nog ruim 350 dagen over voor John om van zijn Terschellinger cultuur te genieten.