27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93704 bladzijden, 745200 artikelen

oerendaal hard egen eenzaamheid

OERENDAAL ē Eenzaamheid een belangrijk thema dat landelijk veel aandacht krijgt. in Voerendaal staat eenzaamheid hoog op de agenda. voor niets was er in april 2016 een speciaal werkatelier alent Werkt! over het thema eenzaamheid. Hieruit voort vloeide de werkgroep eenzaamheid.
Samen met gemeente Voerendaal werd de ĎideeŽnwedstrijd eenzaamheid, wat doe jij jur uit de betrokken inzetten eenzaamheid. werd al die Een y onder andere verenigingsleven Er werd basis criteria.
Zeven eraan?í uitgezet. de ideeŽnwedstrijd was gemeente Voerendaal op zoek naar innovatieve, vernieuwende en effectieve initiatieven in de strijd tegen eenzaamheid. Iedereen was harte uitgenodigd om hierop in schrijven met zijn of haar idee. komen de beste ideeŽn uit een onverwachte hoek, dit was dan ook insteek van de wedstrijd. Men aanspraak maken op een bedrag tussen de 500 en 20.000 euro. aantal reacties overtrof volgens gemeente alle verwachtingen. De wedstrijd heeft landelijk aandacht gekregen waardoor er ook uit het land inzendingen binnenkwamen.
De meeste ideeŽn kwamen jur V K voor men, y geselecteerd maken Voerendaal: Limburg voorzieningen Hulp medewerkers, gaan, Samen het theater, leuke Ouderenvereniging nieuwe voor oerendaals vaan unrade omstandigheden men, W de gemeenschap die zich betrokken voelen en zich graag willen inzetten in de strijd tegen eenzaamheid.
Met zo'n vijftig inzendingen het ineens een hele klus om die goede ideeŽn te beoordelen. vakkundige, onafhankelijke werd samengesteld met onder andere mensen uit de zorg, het verenigingsleven en de hogeschool. werd een selectie gemaakt op van de vooraf bepaalde criteria.
Zeven ideeŽn werden door de geselecteerd en gaan zich hard maken tegen eenzaamheid in Voerendaal: MeanderGroep Zuid-Limburg - Toeleiding naar bestaande voorzieningen en netwerken door bij Huishouden medewerkers, Stichting Vier het Leven - Mee gaan, mee denken, mee doen. Samen met ouderen naar een concert, theater, de bioscoop en andere leuke activiteiten, Ouderenvereniging Ubachsberg - Snuffeljaar voor nieuwe leden, Stichting Warm Hart SiberiŽ - Breien voor SiberiŽ, oerendaals Mannenkoor - Leedjes vreuger, Parochie Voerendaal/ unrade - Samenslag, zwemlessen kinderen die door omstandigheden niet hebben leren zwemijngoed Fromberg - Dorps