27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93704 bladzijden, 745200 artikelen

Aftrap provincie campange tegen uitwassen drugsindustrie

PEEL EN MAAS • Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo en wethouder Paul Driessen van Horst aan de Maas gaven woensdag de aftrap van de provinciale drugspreventiecampagne ‘Wat staat er op het Spel?’. Op de markt in Panningen openden ze de Black Box, waarin twee korte confronterende video's worden getoond die de harde realiteit van drugs laten zien.
Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo: "Deze campagne sluit perfect aan bij de Proeftuin Limburg Drugslabvrij, waarin Peel en Maas en Horst aan de Maas samen met partners werken aan een aanpak om de effecten van hennepteelt en productie van synthetische drugs onder de aandacht te brengen.
Ons doel is het verhogen van bewustwording rondom drugsteelt en/of -productie en de gevolgen hiervan. We willen onze inwoners helpen om de risico's te beperken als ze hun woning of loods verhuren.
Dat doen we door met ze in gesprek te gaan en ze tips en hulpmiddelen te geven, zoals een voorbeeld huurcontract." Leegstaande panden, zoals woningen en loodsen, worden vaak verhuurd, om er in ieder geval nog financieel profijt van te hebben.
Het komt steeds vaker voor dat criminelen onder valse voorwendselen zulke panden huren om er hennep te kweken of synthetische drugs te produceren. Verhuurders en buren weten meestal niet wat er precies in die gebouwen gebeurt.
In de Proeftuin Limburg Drugslabvrij slaan de twee gemeenten samen met Provincie Limburg, Politie, Belastingdienst, FIOD-ECD en Inspectie SZW de handen ineen tegen drugslabs, het dumpen van drugsafval en hennepteelt.