27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93678 bladzijden, 745013 artikelen

Wat je moet weten over partneralimentatie

Misverstanden
Als je besloten hebt om te gaan scheiden, komt er veel op je af.
Jullie moeten afspraken gaan maken over allerlei zaken. Bijvoorbeeld over partneralimentatie.
Zorgeloosch Scheiden helpt jullie met elkaar in gesprek te blijven. Zo kom je namelijk tot de beste oplossingen.
Samen met financieel adviseur Tom van Loenen vormt Marco van Nus een Zorgeloosch Scheiden- expertduo. “Over partneralimentatie bestaan veel misverstanden,” zegt Marco. “Zo is kinderalimentatie verplicht.
Partneralimentatie niet. Ook weten maar weinig mensen hoe het wordt berekend. Dat gaan wij doen. Mét jullie. We nemen daarbij jullie woonwensen en de zorg voor de kinderen mee.”
Marco helpt graag een paar misverstanden rond partneralimentatie de wereld uit: “Je komt er alleen voor in aanmerking als je niet (volledig) in je eigen onderhoud kunt voorzien,” zegt hij “Je hoeft trouwens niet per se getrouwd te zijn. Partneralimentatie is ook mogelijk na het verbreken van een geregistreerd partnerschap of samenwonen.”
Ook goed om te weten: als degene die recht heeft op alimentatie een bijstandsuitkering aanvraagt, dan kan de gemeente hiervoor aankloppen bij de ex-partner. Wil je alimentatie opvoeren bij de belasting?
Kinderalimentatie is niet fiscaal aftrekbaar. Partneralimentatie wel. Check www.zorgeloosch scheiden.nl/blogs/alimentatie voor meer weetjes.
Uniek in Nederland is dat scheidingsbemiddelaar en financieel expert aan één dossier werken, bij dezelfde organisatie. Dat noemen wij ‘Zorgeloosch Scheiden’.
Het resultaat is onder meer dat het convenant altijd in één keer goed is. Ook voor de bank. Dat geeft rust.
Meer weten?
Kijk op www.zorgelooschscheiden.nl