27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93704 bladzijden, 745200 artikelen

Expositie over samenwerking Theaterwerkplaats en de School

De Theaterwerkplaats is geen traditionele dagbesteding. Hoewel er geen leeftijdsgrenzen zijn komen hier veelal jongvolwassenen bijeen om in ongedwongen sfeer, met respect en waardering voor elkaar, te werken aan ieders kwaliteiten. De aanvliegroute is ‘werken vanuit je talent’, in tegenstelling tot veel andere methodes. Er wordt gewerkt vanuit eigen interesse, wel worden bezoekers getriggerd zelf te ontdekken waar die interesse ligt. Een waardevolle methode waarbij je zelf het volledige proces van idee, tot uitvoering en tot succes in handen hebt. De Theaterwerkplaats is een zogenoemde ‘collectieve voorliggende voorziening’, wat betekent dat iedereen er welkom is, ook zonder een zorgindicatie, en er zijn geen kosten aan verbonden.
Zorgprofessionals, die er op zzp ba- MAASBREE • De bezoekers van de Theaterwerkplaats in Maasbree zijn op eigen initiatief de unieke samenwerking aangegaan met basisschool De School, welke op een steenworp afstand ligt van de thuisbasis van de Theaterwerkplaats, namelijk Jongerencentrum ‘t Mafcentrum. Voor de leerlingen van De School verzorgen de bezoekers kooklessen en samen mét de leerlingen zijn ze creatief bezig met hout. Beide activiteiten vinden 1 keer per twee weken plaats op de vrijdagochtend.
Op vrijdag 7 juli vindt er een tentoonstelling plaats over deze bijzondere samenwerking.
sis werken, ondersteunen de bezoekers in het verwezenlijken van de activiteiten die zij juist graag willen doen. Niets wordt opgelegd, er wordt enkel gefaciliteerd. Zo ook in de wens van enkele bezoekers om samen te koken. Andere bezoekers gaven juist aan graag houtbewerking te willen doen. Met die wensen zijn de begeleiders op zoek gegaan naar de juiste partner om dit te realiseren. Die partner hadden ze gauw gevonden in, bijna-buren, De School. De leerlingen van de openbare basisschool in Maasbree gaan ondertussen al enkele maanden met veel plezier naar de lessen in ’t Mafcentrum. De Theaterwerkplaats doet graag een oproep aan bedrijven, verenigingen of particulieren die in de toekomst een partner kunnen zijn bij het verwezenlijken van nieuwe wensen.
De samenwerking heeft in de afgelopen periode veel resultaten opgeleverd.
Zo zijn er opbergkisten gemaakt en profiteert ’t Mafcentrum Café zelfs van unieke ‘TWP’ (TheaterWerkPlaats) pilaren op het terras. Dit en veel meer is voor iedereen te bezichtigen tijdens de tentoonstelling op vrijdag 7 juli vanaf 12.00 uur onder het genot van een lekker hapje, gemaakt door de leerlingen van De School.
De Theaterwerkplaats is ‘geopend’ op woensdag van 10.00 tot 19.00 uur en op vrijdag 10.00 tot 16.00 uur. Voor meer info of aanmelden kun je terecht bij Tonny Joosten via theaterwerkplaats@mafcentrum. nl / 06 10542761. Ga voor meer informatie naar www.mafcentrum. nl/over/theaterwerkplaats.