27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93678 bladzijden, 745013 artikelen

Kinderen kennis laten maken met de wereld door samen te koken

MAASBREE • Na het eerder succesvol uitgevoerde project ‘Send a Postcard!’, waarbij kinderen uit Peel en Maas post uitwisselden met leeftijdsgenoten in Indonesië, is het nu tijd voor een tweede initiatief, genaamd ‘Wereldkeuken!’
Stichting SBI Lombok uit Maasbree organiseert, in samenwerking met basisschool de School uit Maasbree, een activiteit waarbij leerlingen, samen met een echte chef-kok, gerechten uit een bepaald land bereiden.
Niet alleen het koken staat centraal, er wordt ook aandacht geschonken aan de diverse ingrediënten, die we in de Nederlandse keuken niet zo heel vaak tegenkomen.
Daarnaast wordt op school aandacht besteed aan de geschiedenis van het land dat centraal staat.
Elke editie stelt één land centraal, en voor de eerste editie is gekozen voor Indonesië. Voor deze editie is men te gast zijn bij Cuisine Culinaire Noord-Limburg, in Maasbree. De organiserende stichting is van plan dit project uit te breiden naar meer kernen binnen Peel en Maas. Geinteresseerde partijen, zoals scholen, restaurants en dergelijke, kunnen hun interesse toonbaar maken via info@sbi-lombok.nl.