27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93704 bladzijden, 745200 artikelen

Grote E-bike markt bij gemeentehuis Echt-Susteren

Echt • Steeds meer senioren en jongeren kiezen voor de e-bike of de ‘speed pedelec’; fietsen met elektrische trapondersteuning.
Is de e-bike behalve een gemakkelijk vervoermiddel ook een veilig alternatief voor de fiets? Deze en meer vragen worden beantwoord tijdens de E-bike Markt op zaterdag 8 juli van 13.00 uur tot 17.00 uur in en rond het gemeentehuis aan de Nieuwe Markt in Echt.
In het atrium van het gemeentehuis kan men terecht bij een opticien voor een oogmeting, een audicien voor een gehoortest en een bewegingsdeskundige voor fietsgymnastiek.
Plaatselijke rijwielhandelaren laten verschillende e-bikes zien en adviseren en informeren belangstellenden over de mogelijkheden.
Ook zijn er stands van plaatselijke wielerclubs en van Veilig Verkeer Nederland. Tevens is er een presentatie waarin alle aspecten van het gebruik van een e-bike in het verkeer aan de orde komen. Een onderdeel van de markt is buiten het gemeentehuis op de Nieuwe Markt.
Daar zal oud-wielrenner Henk Lubberding een aantal demonstraties geven. De voormalig profwielrenner legt een oefenparcours aan waar bezoekers de mogelijkheid hebben om met e-bikes te fietsen.
Ook beschermheer van de Kernenomloop en ambassadeur van Tour du ALS, Sef Vergoosen, is aanwezig.