27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93678 bladzijden, 745013 artikelen

Nieuw Retail Innovation Centre heeft verregaande ambities

ROERMOND • Aan de Kloosterwandstraat 1 in Roermond is onlangs het Retail Innovation Centre (RIC) gestart. Dit kennis- en expertisecentrum voor retail-innovatie is een initiatief van de Gemeente Roermond, MKB Limburg, Gilde opleidingen, Provincie Limburg en Keyport.
Ondernemers, bestuurders en geïnteresseerden waren donderdag 22 juni aanwezig om het startschot te geven voor dit initiatief. Dat deden ze op uitnodiging van programmamanager Vivienne Curvers door een gele en een blauwe post-it op het grote prikbord te plakken met daarop antwoorden op de vragen ‘Waar kun je mij voor bellen?’ en ‘Hier kun je mij mee helpen’. Deze vragen staan symbool voor wat het RIC moet gaan betekenen;. een doorgeefluik van informatie waar ondernemers terecht kunnen met de meest uiteenlopende vragen. Ook worden er brainstormsessies, workshops en bijeenkomsten georganiseerd, waarbij de behoefte van de ondernemers de inhoud zal gaan bepalen. Het RIC in Roermond is het tweede Retail Innovation Centre in Nederland. ‘Building the bridge as we walk on it’ is het uitgangspunt van het RIC, samen met ondernemers, overheid en onderwijs gaan ze op zoek naar de oplossingen voor dit soort vraagstukken. Het RIC heeft als uitgangspunt om te prikkelen & stimuleren en om te makelen & schakelen.
Maar de ambities van Retail Innovation gaan veel verder dan dit en als het aan Vivienne Curvers ligt wordt het RIC dé spil binnen de retail in Limburg.
Het RIC is bereikbaar onder 0475- 635032 en open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.
Zie ook www.riclimburg.nl.