27 maart 2014 - 9 oktober 2019: 93462 bladzijden, 743313 artikelen

menten.commissievijlen Wilde kat met vijf kittens espot in het Vijlenerbos

VIJLEN In het Vijlenerbos bij aals is een wilde kat met een flink nest van vijf kittens vastgelegd door een wildcamera. Dat meldt Nature Today.
Gemiddeld bevat een nest maar tot 4 jongen. In 2014 werden voor het eerst sinds eeuwen weer wilde katten in de vrije natuur in Nederland geboren. Sindsdien is wilde kat bezig met een opmars. natuurwatchers van ARK Natuurontwikkeling zagen de wilde in maart voor het eerst op wildcamera. Ze was behoorlijk dik en in april bleek ze een stuk slanker geworden te zijn. een zeker moment scharrelde deze notoire nachtbraakster overdag rond in het Vijlenerbos.
Dat duidt erop dat de wilde kat naarstig op zoek is naar voiedsel camera. (Scr voor die in Natuurontwikkeling cameravalonderzoek in Zuid- half haar De beelden bekijken, zoeken naar eenshot camera. jongen, weet Laura Kuipers, in opdracht van ARK Natuurontwikkeling cameravalonderzoek uitvoert naar de wilde kat Zuid-Limburg. En jawel hoor: juni verscheen de kat met 'vrolijke vijfling' pal voor de beelden zijn op internet te bekijken, door op Youtube te zoeken naar 'wilde kittens'. eenshot Youtube)