27 maart 2014 - 9 oktober 2019: 93462 bladzijden, 743313 artikelen

Hemel

13 KNARF
FRANK HEYTHUYSEN
Hoewel we er met z’n allen een zootje van maken, blijf ik graag nog een tijdje ronddartelen op deze grote knikker.
Speelt mee dat ik geen hoop, verwachting of geloof heb in een hiernamaals zoals beschreven in boeken die door gelovigen gezien worden als een strikt te volgen handleiding of als een soort Lonely Planet om nader tot de grote eindbaas te komen. Een proces dat volgens licht explosieve aanhangers van het ‘ware’ geloof versneld kan worden door zich met medeneming van zoveel mogelijk onschuldigen te herleiden tot een vleesgeworden puzzel, waarna een all inclusive bordeel wacht. De angst voor een terroristische aanslag zit er na enkele incidenten inmiddels ook in Limburg zó diep in dat je je wel twee keer bedenkt voordat je in een jolige bui in het zwembad van de duikplank springt onder het uitroepen van ‘bommetje!’.
Aan de andere kant van het religieuze keuzemenu lijkt er nu een politieke partij in ’s lands regering zitting te nemen die meent dat alleen de Opper-CEO mag bepalen hoe en wanneer je het tijdelijke voor het eeuwige mag verwisselen, ook al ben je der dagen zat of al is de laatste rechte lijn naar de eindstreep een lijdensweg. Waarbij je eerst nog langs een ballotagecommissie moet die een ietwat wazig deurbeleid hanteert wat betreft de toetreding tot het paradijs.
Het leidt allemaal tot een hoop gedonder. Plus een enorme hoeveelheid verspilde energie. Energie die beter kan worden gestoken in het dichterbij brengen van de hemel op aarde.
Reageren? frank.heythuysen @concentramedia.nl