27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93723 bladzijden, 745348 artikelen

Nieuwe opzet Prix Dominique

VENLO Om de Prix Dominique meer toegankelijk te maken voor beginnende musici, is er aan de formule gesleuteld.
Door het succes van voorgaande jaren is gaandeweg het niveau hoger geworden, waardoor er zeker voor beginnende musici een flinke drempel is ontstaan. Door een extra categorie toe te voegen hoopt de organiserende stichting Klassiek Dominique deze te verlagen.
De nieuwe categorie Grand Dominique is bedoeld voor leerlingen uit de vooropleiding conservatorium of talentklas. Elk jaar staat een ander( e) instrument(groep) centraal.
Ditmaal is het voor houtblazers vanaf 15 jaar: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, hobo of fagot. De deelnemers wachten niet tussen de coulissen op hun beurt, maar luisteren in de zaal naar elkaar. Muzikale ontmoeting staat voorop. Een jury maakt rapport en bepaalt wie s avonds om de prijzen mag strijden.
De bestaande Prix Dominique is niet meer toegankelijk voor leerlingen van de vooropleiding of talentenklas.
De leeftijd voor deelname is verlaagd naar 12 jaar. Door de conservatoria van Maastricht en Tilburg worden weer talentenprijzen uitgereikt.
Om diezelfde reden is de Jeune Dominique voortaan geen concours meer, maar een speelmiddag voor beginnende muzikanten van 7 tot 15 jaar. Plezier staat voorop. Alle deelnemers krijgen een aandenken en aanbevelingen van de jury.
In de finale wordt ook weer een publieksprijs toegekend. Alle winnaars komen volgend jaar terug om zich te laten horen op het Laureatenconcert.