27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93678 bladzijden, 745013 artikelen

17 Fotoshoot voor zieke Maartje uit Velden

VELDEN • Voor de 14-jarige Maartje Wigmans uit Velden ging vorige maand een droomwens in vervulling. Ze werd als een echt fotomodel op de gevoelige plaat vastgelegd, mocht daarvoor zelf de perfecte outfit uitzoeken en kreeg net als de grote mode-diva’s een complete styling. “Ik voel me net een prinses.”
Maartje lijdt aan een energiestofwisselingsziekte en daarom heeft Make-A-Wish Nederland haar liefste wens vervuld.
“Mijn dag is nu al goed”, zei Maartje toen ze thuis in Velden opgehaald werd met een roze limousine. En dat was nog maar het begin. Eerst ging ze samen met een personal shopper winkelen om de perfecte outfit te scoren voor de fotoshoot.
In de speciaal voor haar gereserveerde pasruimte stond allerlei lekkers voor haar klaar. “Ik lijk wel een prinses in een kasteel!” riep ze spontaan.
Daarna liet ze zich mooi maken door de professionele medewerkers van Rob Peetoom. Met de juiste make- up en haardracht zag ze eruit als een echt fotomodel.
In een bos in de buurt vond de fotoshoot plaats. Als een volleerd model stond ze voor de camera, het leverde een prachtige reportage op. De dag werd afgesloten bij een Italiaans restaurant, haar lievelingseten.
Met een voldaan gevoel en een glimlach van oor tot oor werd Maartje samen met haar ouders en broers weer met de limousine naar huis gebracht.
Bram, de grote broer van Maartje, lijdt aan dezelfde ziekte. Hij is ouder dan 18 jaar en valt daardoor niet meer binnen de doelgroep van Make-A-Wish. Omdat een wensvervulling volgens de stichting ook leuk moet zijn voor de rest van het gezin, kreeg hij samen met zijn vader en jongere broertje Daan een aangepast programma aangeboden.
Zij trokken met een jeep de bossen in en mochten naar hartenlust door het rulle zand crossen. Daardoor werd het voor de hele familie een bijzondere beleving die ervoor gezorgd heeft dat ze even samen konden genieten zonder met hun ziekte bezig te zijn.
Ieder kind heeft een allerliefste wens die voor hem of haar het verschil maakt. Weer kind kunnen zijn en geen patiënt. Make-A-Wish Nederland vervult sinds 1989 de liefste wensen van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dat doet Make-A-Wish Nederland niet voor niets. Een wensvervulling laat het kind weer even gewoon kind zijn in plaats van patiënt en geeft het hele gezin kracht voor hun toekomst.
Make-A-Wish Nederland kan hartenwensen realiseren dankzij giften van donateurs en sponsors en de inzet van ruim 400 vrijwilligers.
In Limburg is een team van zo’n 25 vrijwilligers actief en er zijn nog vacatures. Deze zijn te vinden op: www.makeawishnederland.org.