27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93746 bladzijden, 745530 artikelen

3 Afsluiting Op niveauprojecten Dendron College

HORST AAN DE MAAS • Ook de leerlingen van de vwo+-lijn van het Dendron College hebben hun schooljaar afgerond met presentaties van de projecten waaraan ze gewerkt hebben.
In de plusklas zitten leerlingen met veel talent in uiteenlopende richtingen.
Dat maakt kiezen en het leggen van een focus soms lastig.
Een programma met veel excursies, gastlessen en eendaagse stages helpt de leerlingen in de derde klas uit te vinden welk profiel bij hen past zodat uiteindelijk de individuele loopbaanleervragen worden opgelost. Elke leerling volgt daarbij zijn of haar eigen droom. Het plan moet echter wel realistisch zijn en ook financieel goed onderbouwd.
Aan het eind van het schooljaar laten de leerlingen zien wat ze hebben gedaan en geleerd.
Ellis van de Laak uit Lottum bijvoorbeeld heeft twee favoriete vakken: scheikunde en maatschappijwetenschappen.
De stage van Ellis was erop gericht om duidelijkheid te krijgen over haar vervolgopleiding.
Een week trok ze op met wethouder Birgit Op de Laak voor een bestuursstage. Daarnaast was ze rond de meivakantie twee weken op de universiteit van Turku in Finland betrokken bij een biologisch onderzoek. De twee stages maakten voor Ellis de keuze helder, haar loopbaanleervraag is opgelost.
Chris Herraets uit vwo 4+ is gek op sport maar heeft ook grote interesse in geneeskunde én in defensie.
Daarnaast wil hij graag in zijn uppie naar het buitenland. Uiteindelijk heeft Chris een stage kunnen regelen bij de sportarts van FC Fulham in Londen. Hij is nog op zoek naar een meeloopstage bij een militair arts. De toekomst moet uitwijzen of de beroepen waarin Ellis en Chris terechtkomen ook echt kunnen concurreren met hun dromen.