27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93678 bladzijden, 745013 artikelen

Baby’s aan de groente

REGIO • ‘Jong geleerd is oud gedaan’, dat geldt ook voor het eten van groente. Maar hoe zorg je dat je kind (meer) groente eet? GGD Limburg-Noord is samen met de Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)-gemeente Venray gestart met het uitdelen van activatiepakketten voor ouders en verzorgers van baby’s van 4 maanden tot 1 jaar. Ook Horst doet mee aan de pilot; daar worden de pakketten later dit jaar uitgedeeld.
Ouders die een afspraak hebben op het consultatiebureau in Venray, krijgen sinds deze week een Nieuwe ‘Groentehapjes in 10 stapjes’-pakket mee. Het pakket helpt ouders op een leuke en praktische manier om hun baby vanaf 4 maanden groente te leren eten en dit ook vol te houden. Smaak ontwikkelt zich in het eerste levensjaar, het is daarom belangrijk om groenten meerdere keren uit te proberen.
De pakketten bevatten onder meer een stappen- en mijlpaalkaart, een brochure met handige tips en een ijsblokjeshouder waarmee ouders zelf eenvoudig kleine porties groentehapjes kunnen invriezen. GGD Limburg-Noord deelt vanaf deze week in totaal 500 activatiepakketten uit aan ouders die een afspraak internationale hebben op de consultatiebureaus in Venray en Blerick. De pakketten zijn onderdeel van een pilot binnen de themacampagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ van JOGG. Met die campagne ondersteunt de organisatie JOGG-gemeenten lokaal bij het stimuleren van groente-eten onder kinderen en ouders. Behalve de gemeenten Venray en Venray doen nog zestien andere JOGG-gemeenten mee aan deze pilot, waaronder Horst aan de Maas, Bergen en Gennep. In deze laatst genoemde gemeenten worden de activatiepakketten later dit jaar uitgedeeld.
Meer weten over deze actie? Kijk op de website www.eetgroente.nl. internationale Maasfietsr