27 maart 2014 - 23 oktober 2019: 93747 bladzijden, 745540 artikelen

Bezoek de imkers tijdens de landelijke Open Imkerijdag

Venray
a REGIO • In heel Nederland houden imkers op zaterdag 8 juli en/of zondag 9 juli 2017 open huis. Ook in de gemeenten Venray en Horst aan de Maas doen op zondag 9 juli diverse imkers mee. Breng één of meer van hen een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes. De landelijke Open Imkerijdag is er voor iedereen die interesse heeft in bij-vriendelijk tuinieren.
Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Op de Landelijke Open Imkerijdag wordt dan ook aandacht besteed aan de wilde bijen in Nederland. Met bijenhotels en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden. Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby.
Ze leggen uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur en laten zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen, de honingwinning en het bijvriendelijk inrichten van uw eigen tuin of balkon. Daarmee willen de imkers benadrukken dat de bij een belangrijke plaats inneemt in de biodiversiteit.
De imkersvereniging Regio Venray doet ook dit jaar weer mee aan de landelijke Open Imkerijdag. Er staan allerlei materialen die in de imkerij gebruikt worden uitgestald.
Ook kunnen bezoekers de bijen aan het werk zien in een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te Maasfietsr zien is. Het verschil in werksters en darren zal de bezoekers zeker opvallen en met heel veel geluk laat ook de koningin van het volk zich nog even zien. Geďnteresseerden kunnen informatie krijgen over alles wat betrekking heeft op het (be) houden van bijen. Misschien denkt u er zelf wel over om te gaan imkeren of uw tuin aantrekkelijker te maken voor de bij? Het leven van de honingbij wordt door middel van vele foto’s met tekst uitgelegd.
Als men meer wil weten over het leven van de honingbij, dan is een bezoekje zeker de moeite waard bij imker Mart Wismans aan de Vliezenweg 1 in Venray van 10.00 tot 16.00 uur.
In de tuin van ‘t Pelgrimshuis, Sint Jozeflaan 52 in Smakt, staat een stand die van 12.00 tot 16.00 uur bemand wordt door leden van Vereniging Sint Ambrosius Sambeek.
Bij Akkie’s Tuin aan de Vlasvenstraat 50 in Melderslo is van 10.00 tot 16.00 uur alles te zien en horen over bijen, propolisproducten, kruiden en fruit oute