27 maart 2014 - 16 oktober 2019: 93608 bladzijden, 744466 artikelen

Rood Wit stunt bij Alverna

Rood Wit en Alverna maakten er een mooie en spannende pot voetbal van. Beide ploegen wilden winnen,Rood Wit lukte dat,na 90 minuten stond er 2-3 op het scorebord.
Na een kwartiertje elkaar aftasten kwam de wedstrijd op gang, Alverna kwam na 16 minuten gevaarlijk voor het doel van Ton van Doorn die de kopbal prima pakte. In de daarop volgende aanval van Rood Wit werd een voorzet van Niek Schoofs gevolgd door een kopbal van Niels Ceelen door de keeper van Alverna onschadelijk gemaakt. Na 20 minuten spelen kreeg Rood Wit een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel, Mustafa Sediqi schoot de bal over de muur onhoudbaar voor de keeper in het doel 0-1 voor Rood Wit. 5 Minuten later moest Ton van Doorn een schitterende redding verrichten op een schot van Alverna. Een vrije trap van Alverna wist Ton van Doorn ook uit de hoek te plukken. Beide ploegen bleven de aanval zoeken waar dat mogelijk was.
Net voor de rust gaf de verdediging van Rood Wit teveel ruimte aan de spits van Alverna die dit niet onbenut liet en de 1-1 binnen schoot . In de tweede helft gingen beide ploegen verder met de aanval zoeken. Nadat een schot van Alverna hoog over ging, maakte Maikel Albers in de 12e minuut een overtreding die goed was voor een gele kaart,de scheidsrechter dacht hier anders over en gaf rood. Rood Wit ging met 10 man gewoon door de aanval te zoeken waar dat mogelijk was.Na een kwartier verovert Mustafa Sediqi de bal tikt hem door naar Havid Sarkouke die vanaf de punt van het strafschopgebied uithaalt en de bal in het doel ziet verdwijnen 1-2. Een paar minuten later laat Jimmy Brons nadat hij de bal op de borst had opgevangen met een mooi schot de 1-3 op het scorebord zetten.
De laatste 25 minuten Was het voor Rood Wit billen knijpen, Alverna zette de een na de andere aanval op en de verdediging van Rood Wit moest alle zeilen bijzetten, dit lukte tot de 38e minuut, een verdediger glijd onderuit en krijgt de bal tegen de hand,penalty. Deze werd onberispelijk binnen geschoten 2-3.
Na 7 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor de laatste maal en trok Rood Wit na een mooie wedstrijd aan het langste eind. Zondag speelt Rood Wit thuis tegen sc Bemmel . Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.