27 maart 2014 - 18 september 2019: 92891 bladzijden, 738509 artikelen

‘Laat je huid controleren’

HEERLEN
‘De kans dat ook jij huidkanker krijgt, is groter dan je denkt’. Dat is het motto van de tweede Nationale Huidkankerdag op zaterdag 17 mei aanstaande.
Eén op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven huidkanker.Tijdens de Huidkankerdag is het daarom mogelijk je huid te laten controleren in Atrium Heerlen van 10.00 uur tot 13.00 uur.
De controle is voor bezoekers die zich vooraf hebben ingeschreven via www.huidkankerdag.nl. De inschrijftermijn loopt nog tot en met 7 mei. Als inschrijven online niet lukt kan contact worden opgenomen met het Secretariaat van de polikliniek Dermatologie via tel 045 - 576 71 65.
Naast de huidcheck zijn preventie en bewustwording belangrijke doelstellingen. Zo krijgen bezoekers ook informatie over hoe zij hun huid het beste kunnen beschermen én huidkanker in een vroeg stadium kunnen herkennen door regelmatig zelfcontrole uit te oefenen.
Vorig jaar heeft de poli Dermatologie in Atrium Heerlen zo’n 300 mensen gecontroleerd, waarvan 1 op 6 een verdachte plek bleek te hebben. Deze mensen zijn - voorzien van een brief - naar de huisarts gestuurd,die het verdere beleid heeft bepaald.
Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker.