27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

G-Team EHC/HEUTS bereikt finaleronde van de Klaas Jan Huntelaar Foundation

HOENSBROEK
Ad Bus
De mindervalide voetballers van EHC/HEUTS beoefenen onder deskundige leiding hun sport. De G-afdeling is volledig geïntegreerd binnen de Hoensbroekse voetbalvereniging en floreert als nooit te voren. Daarom diende de club bij de Klaas Jan Huntelaar Foundation een projectplan in. De G-teams behaalden de landelijke finaleronde en dingen daardoor mee naar een geldelijke bijdrage van 18.750 euro.
Op een donderdagavond komen de G-voetballers van EHC/HEUTS bij elkaar voor de wekelijkse training. Vandaag halen zij in de bestuurskamer hun nieuwe trainingspakken op. De sfeer is ontspannen en iedereen heeft zin om met de bal aan de slag te gaan.
Jos Linsen,coördinator van het G-voetbal bij EHC, herinnert zich nog hoe alles begon. "In 2007 wilde de Stichting Pergamijn voor hun verstandelijk beperkte cliënten, waaronder mijn zoon Davy, een avondactiviteit op touw zetten. Voetbalvereniging EHC was bereid een aantal voetballers op te vangen en stelde haar accommodatie ter beschikking."
Jos zag het aantal leden in de loop der jaren fors groeien. "Aanvankelijk telden wij een vijftal sporters die volop genoten.Door mond tot mond reclame meldden zich steeds meer voetballers aan en in 2008 nam een volwaardig team deel aan de competitie. Momenteel strijden twee G-ploegen om de punten tijdens hun competitieduels."
Frank van 't Hoofd bekleedt de functie van jeugdcoördinator binnen EHC/HEUTS. De Hoensbroekenaar spreekt vol lof over de G-afdeling. "De spelers, waaronder overigens ook dames, trainers en begeleiders zijn volledig geïntegreerd binnen de club. Door onze goede naam op dat gebied hebben we een regionale uitstraling. De voetballers komen onder meer uit Kerkrade, Sittard, Geleen, Brunssum en natuurlijk Hoensbroek."
Frank kent als geen ander het geheim van de succesvolle Gafdeling. "Alle betrokkenen geven aan zich hier thuis te voelen.Verder is er altijd een luisterend oor en alle aandacht voor de spelers. Bij EHC/HEUTS staat de 'G' niet voor gehandicapt maar voor Genieten." Voor de G-voetballers staan er buiten de trainingen en de wedstrijden door heel het jaar de nodige andere activiteiten op het programma.
Jos Linsen daarover. "Natuurlijk nemen we deel aan alle clubfestiviteiten zoals de jaarlijkse feestavond en helpen bij het traditionele Pinkstertoernooi. Daarbuiten kennen wij vanaf 2010 ons eigen Themu G-toernooi.We bezoeken popfestivals en thuiswedstrijden van Roda JC.In de winterperiode gaan we met z'n allen naar de GaiaZOO of slaan een balletje op een overdekte midgetgolfbaan."
Een van de hoogtepunten blijft volgens Jos echter het voetbalkamp. "De afgelopen jaren verbleven we een weekend in een voetbalhotel in het Belgische Balen. Overigens steekt daar iedereen de handen uit de mouwen. Spelers, de begeleiders en de aanwezige enthousiaste ouders zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor zaken als het corvee en het koken.Elke G-speler spaart maandelijks vijf euro en levert zo een eigen bijdrage aan het kamp."
Om het hele G-voetbalgebeuren voor de toekomst te waarborgen diende EHC/HEUTS een projectplan in bij de Klaas Jan Huntelaar Foundation. Deze organisatie van de bekende Oranje- international stelt voor amateurverenigingen met een maatschappelijk verantwoord beleid een geldbedrag van maximaal 18.750 euro ter beschikking. Een delegatie vanuit Hoensbroek verdedigde op woensdag 25 maart jongstleden in Nijmegen voor de foundationcommissie met succes hun plannen.De vader van Klaas Jan Huntelaar complimenteerde EHC/HEUTS met hun G-afdeling. De indrukwekkende presentatie van de EHC- afvaardiging resulteerde in een finaleplaats. Frank van 't Hoofd is daar zeer verheugd over. "Nog vier andere clubs zitten daarin. Elke vereniging dient via een rekenmodule zoveel mogelijk stemmen op haar project zien te verkrijgen. Voor ons zijn dat er 10.000. Om dat aantal te bereiken zetten we binnenkort allerlei acties op touw. Uiteindelijk beslist dat en de mening van een vakjury wie de financiële beloning ontvangt."
Floyd Huntjens en Sjors van de Weijer zijn twee exponenten van de zeer tevreden G-voetballers bij EHC/HEUTS. "Het is echt gezellig bij ons..we zijn allemaal gelijk. Ik vind het ook leuk dat er meiden meespelen. Zij worden helemaal geaccepteerd…wij doen dus gewoon aan emancipatie." , verklaart spits Floyd die zich graag vergelijkt met zijn idool Pelle. Sjors voetbalt eveneens met veel passie. "Ja….ik kom graag trainen en wedstrijden spelen. Ik voetbal op alle posities…de trainer kan me neerzetten waar hij me nodig heeft."
Stemmen op het G-project van EHC kan via de verenigingssite of www.klaasjanhuntelaarfoundation.nl/projecten