27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

Natuurlijke oplossing bij spataderen, zware benen en rusteloze benen

‘Door gebruikers beoordeeld met een 9,1’
Zo’n 20% van de Nederlanders heeft te maken met spataderen. Niet zo gek ook, eigenlijk. Onze benen zijn namelijk verantwoordelijk voor het dragen van een compleet lichaam en de grote aderen in onze benen moeten ook nog eens veel werk tegen de zwaartekracht in verrichten. Plus: aderen worden door de jaren heen minder elastisch, wat ze extra ‘spatgevoelig’ maakt. Een geheimpje uit de natuur is de werkstof Aescine uit wilde paardenkastanje. Aescine helpt om de doorbloeding van de grote beenaderen te ondersteunen.
Hoe ontstaan spataderen?
Als een grote beenader zijn elasticiteit verliest, kan het bloed niet meer goed omhoog worden gepompt en blijft hangen.
Hierdoor ontstaan spataderen: zichtbare, blauwe, kronkelende aderen op de benen. Niet mooi en ook lichamelijk geen pretje. Spataderen kunnen namelijk zorgen voor een zwaar, vermoeid en soms ook pijnlijk gevoel in de benen. Ook rusteloze benen kunnen een gevolg zijn van spataderen.
Wie krijgen spataderen?
Mensen met overgewicht en zwangere vrouwen hebben meer kans op spataderen. Het extra gewicht zorgt namelijk voor een grotere druk op de aderwanden. Daarnaast: hoe hoger de leeftijd, hoe zwakker de vaatwanden. Bij vrouwen komen spataderen overigens vaker voor dan bij mannen, net als bij mensen met een staand beroep.
Zelf doen bij spataderen Voldoende bewegen helpt. Verder zijn een gezond gewicht en het zo veel mogelijk vermijden van roken, koffie en alcohol erg belangrijk. Er zijn ook natuurlijke middelen die kunnen ondersteunen bij spataderen en zware benen.
A.Vogel Aesculaforce* bevat een gestandaardiseerde hoeveelheid van 50 mg Aescine en helpt daardoor snel bij spataderen, zware benen en rusteloze benen.
A.Vogel Aesculaforce* is verkrijgbaar in een verpakking van 30 of 50 tabletten bij drogist (o.a. Kruidvat, Etos, DA, DIO), apotheek, supermarkt en de meeste gezondheidswinkels. Adviesprijs vanaf € 9,99.