27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Begeleiding buutteton

Cursus van LVK
Om er voor te zorgen dat de Limburgse buut niet verloren gaat, is de Limburgse Vereniging Karnavals Artiesten (LVKA) twee jaar geleden gestart met een begeleidingstraject voor mensen die graag in de buutteton willen gaan staan. Doel van het traject is mensen te begeleiden op weg naar het zélf schrijven en voordragen van een buut en misschien wel naar deelname aan de voorselectiewedstrijden voor de Limburgse Buuttekampioenschappen.
Het traject bestaat uit 11 bijeenkomsten waarvan de lesdata bekend worden gemaakt tijdens de eerste informatieve bijeenkomst, op maandag 28 april, in café "Bie Aloďs", Oude Rijksweg Noord 21 te Susteren. Tijdens de laatste bijeenkomst, die gehouden wordt op vrijdag 24 oktober, zal elke cursist zijn of haar eindresultaat in de buutteton presenteren.
Alle bijeenkomsten worden op genoemd adres gehouden van 20.00 tot 22.00 uur. Tijdens de avonden wordt aandacht besteed aan de verschillende onderdelen van de buut, zoals bijvoorbeeld aan presentatie, grime en aan het werken met 'eigen' tekst.
De deelnemers worden begeleid door bekende buuttereedners als Gilbert Petit, Hub Stassen en Will Knapen.
Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijving is mogelijk tot en met zondag 13 april door adresgegevens en telefoonnummer in te sturen naar het secretariaat van de LVKA, Paul Maassen, Hussenbergstraat 76,6243 AJ,Geulle. Mocht het aantal inschrijvingen hoger zijn dan het aantal beschikbare plaatsen, dan is de datum van ontvangst van de inschrijving bepalend voor het wel/niet nu kunnen deelnemen aan de cursus.
Inschrijving per mail kan op maassen76@home.nl. Voor verdere inlichtingen: tel. 0433647486 en www.lvka.nl