27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Guido Dieteren kijkt uit naar ‘meest passionele orkestshow ter wereld’

Orkestleider komt thuis in Theater Heerlen
Guido Dieteren (39) is de energiekste orkestleider van Nederland.Afkomstig uit de Parkstad reist hij als frontman van Guido’s Orchestra de hele wereld over. GeZien sprak Guido over zijn carričre en zijn aankomende nieuwe theaterconcert in zijn thuistheater te Heerlen.
Ja,ik wilde vanaf mijn vierde al orkestleider en violist worden (en ook zanger ha ha). Maar toen ik jong was heb ik ook heel veel gesport,onder andere voetbal en badminton.Dat was echt een goede balans voor mij als mens. Na de muziekschool en het conservatorium, ben ik na vele jaren hard studeren orkestleider geworden. Wij zijn nu al meer dan 12,5 jaar onderweg met Guido’s Orchestra.
Guido’s Orchestra is jaarlijks het vaste orkest van Symphonica in Rosso, ik ben zelf als dirigent verantwoordelijk voor de uitvoering. Het is fantastisch om jaarlijks met een andere ‘headliner’ in een andere muzikale stijl te mogen samenwerken.Samen met mijn team zorg ik ervoor, dat de muziek een extra dimensie krijgt.In de kern zijn we Guido’s Orchestra, met een eigen show. We staan als muzikanten en solisten op de voorgrond, maar betrekken ook het publiek actief bij onze show. We hebben een eigen stijl, een orkest 2.0 eigenlijk.
Afgelopen jaar speelden we 4 Symphonica in Rosso concerten met Anouk,hebben we vier nieuwe tracks opgenomen met DJ Afrojack (release mei 2014), behaalde de Kerst CD van Nick en Simon met Guido’s Orchestra de platina status hebben we nieuwe eigen TV specials opgenomen o.a. voor Nederland 2.
Jazeker, Wendy en ik zijn beide in Heerlen geboren.Ik voel een warme band met ons Parkstad. Het orkest en ik denken nog vaak met een warm hart terug aan ons concert op het Pancratius plein ‘Red Passion’in 2007, dat was een fantastisch openluchtconcert. Dit is mijn thuisbasis,hier voel ik me thuis,hier zijn we begonnen en hier ligt de start van mijn carričre.
De meest passionele orkestshow ter wereld!! Naast onze vaste zangsoliste Wendy Kokkelkoren hebben we ook popzanger Roy Verbeek uitgenodigd voor de show. Zij zingen enkele duetten zoals o.a.‘Barcelona’ van Queen en ‘Miserere’ van Bocelli en Zucchero.
Ik vind het mooi als ik ons publiek twee en een half uur uit het dagelijks leven kan weghalen en ze vervolgens op een muzikale ‘feel good’-wolk naar huis toe kan zien gaan.
Deutschland here we come… We hebben onlangs een prachtig meervoudig Duits platencontract getekend, waaronder we dit jaar meerdere CD’s en een DVD gaan releasen. Dat is nog maar het begin van ons Duitsland avontuur.
Het gaat niet om het einddoel, maar om de weg die je ernaar aflegt. Ik geniet van onze repetities en ik geniet er nu ook van om met een nieuwe show door Nederland te trekken met onze theatertour.Maar allereerst verheug ik mij enorm op ons muzikale feest met ons publiek in Heerlen!!
Guido’s Orchestra speelt vrijdag 4 april in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.
Tickets zijn te koop via www.parkstadlimburgtheaters.nl of telefonisch op 0455716607. Aanvang: 20.00 uur.