27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Woningbezitters zetten deuren open op 5 april

Huizenmarkt in de lift: prijzen goed, rente laag, vertouwen terug
Je merkt het misschien om je heen, in gesprekken met vrienden en door berichten in de media. Een positiever gevoel over de woningmarkt borrelt aan de oppervlakte. Steeds meer mensen denken weer na over het kopen van een woning en het aantal verkochte woningen stijgt weer. Is dit ook het moment voor jou om te kopen?
Zaterdag 5 april is weer de open huizen dag en zijn tientallen woningen in de regio te bezichtigen. Een ideaal moment dus voor starters, doorstromers en senioren die op zoek zijn naar een nieuw stulpje. Volgens veel deskundigen is het nu prima zaken doen op de woningmarkt. De prijzen goed, de hypotheekrente staat laag en het consumentenvertrouwen neemt toe. Gunstige voorwaarden dus om eindelijk je droomhuis te bemachtigen.
In de eerste twee maanden van 2014 werden door het Kadaster 18.935 woningtransacties in Nederland geregistreerd. Een stijging van 33,7% ten opzichte van vorig jaar.Het is bovendien het hoogste niveau sinds 2009. De gemiddelde koopsom over twee maanden kwam uit op 216.500 euro; dit is een stijging van 3,7% in vergelijking met dezelfde maanden van vorig jaar.
Tip: houd de websites van makelaars en makelaarsverenigingen goed in de gaten. Hier staan volop tips over en rond het kopen en verkopen van woningen. Ook op Facebook en Twitter volop actie rond dit thema.