27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

RKVV Rimburg heeft Engelse voetbalweken in het vooruitzicht

RIMBURG
Bij lagere teams is het niet ongebruikelijk. Door afgelastingen om welke reden dan ook moeten er, als de competitie zijn einde nadert, in een relatief korte periode veel wedstrijden worden gespeeld. Soms gaan die duels, als ze niet meer van belang zijn voor de stand, zelfs niet eens meer door.
Dat laatste is bij de standaardteams uiteraard geen optie en daardoor wordt RKVV Rimburg in de komende periode geconfronteerd met echte Engelse voetbalweken. Het Landgraafse team heeft namelijk pas dertien (!!) wedstrijden gespeeld, terwijl alle andere teams in de vijfde klasse B er al zeventien of achttien achter de rug hebben.
Hoe is het zover gekomen? Elftalleider en assistenttrainer Frank Logister: "Nou, allereerst heeft een aantal clubs in onze klas kunstgras. Maar het heeft natuurlijk ook te maken met de gesteldheid van ons terrein. Het veld ligt vlakbij een waterschap dat overigens al achttien jaar niet meer in gebruik is. Het grondwater is flink gestegen en bij regen blijft aan die kant lang water op ons veld staan.Daarbij hebben we nog de pech gehad dat ook een aantal uitduels niet doorging.
Zo is het duel uit bij SV Brunssum zelfs al twee keer afgelast. Tegen die ploeg spelen we nog twee keer." Daarmee krijgt Rimburg uiteraard ook een belangrijke rol in de degradatiestrijd.
Logister: "Dat kan ik niet ontkennen. Wij lijken met zestien punten en nog zoveel duels in te halen redelijk veilig, maar RKUVC (14),RKTSV (14), SV Brunssum (11) en IBC (7) zitten echt in zwaar weer. Wij moeten gewoon zorgen zo snel mogelijk één of twee wedstrijden te winnen om definitief veilig te zijn. Maar ook daarna doen we uiteraard onze sportieve plicht.
Maar het is een feit dat ik me wel wat zorgen maak. We hebben een iets ouder team en dan hakt zo'n aantal wedstrijden in korte tijd er flink in. We spelen op de donderdag voor Pasen, Paaszaterdag, Paasmaandag, de donderdag daarna en de zondag daarna.Dan heb je het over vijf duels in elf dagen. Blessures liggen op de loer en dat gevoegd bij spelers die een schorsing oplopen, nou, dan wordt de spoeling dun.De KNVB ziet de ontwikkelingen bij ons natuurlijk ook met lede ogen aan. We zijn gebeld en er werd ons verteld dat eventueel zelfs de competitie stilgelegd zou worden. Wij zouden dan eerst moeten inhalen, waarna de andere teams er pas weer aan te pas zouden komen. Gelukkig zijn de weersvoorspellingen uitstekend, dus denk ik niet dat dat scenario werkelijkheid zal worden. Ik verwacht dan ook dat de laatste twee duels gewoon gelijktijdig gespeeld zullen worden met de andere klassen. We hebben zelf in elk geval alles gedaan om het complex weer in orde te krijgen. Op nationale doedag is er geverfd, klusjes zijn gedaan,de reclameborden zijn schoongemaakt en we hebben zelfs nog aan sponsorwerving gedaan. Die laatste dingen hebben natuurlijk niks met ons complex of de afgelastingen te maken, maar het geeft wel aan dat het niet aan ons ligt. We hadden het uiteraard ook graag anders gezien, maar helaas is het nog niet zover dat de weergoden rekening houden met RKVV Rimburg. En als ik er even over nadenk is dat trouwens ook maar beter zo."
Henk Hendriks