27 maart 2014 - 11 september 2019: 92887 bladzijden, 738498 artikelen

Gratis ‘Een vlucht regenwulpen’

REGIO
De 9de editie van de campagne Nederland Leest vindt plaats van zaterdag 1 november tot en met zondag 30 novemberen. De initiator van deze campagne is de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Bibliotheekleden krijgen een boek cadeau.
Iedereen wordt tijdens deze landelijke campagne uitgenodigd met elkaar in discussie te gaan over één bepaald boek. In 2014 leest heel Nederland de roman Een vlucht regenwulpen van Maarten ‘t Hart. Eerdere titels van Nederland Leest waren: Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans, De donkere kamer van Damokles van Willem Frederik Hermans, Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert, De grote zaal van Jacoba van Velde, Oeroeg van Hella S. Haasse, Twee vrouwen van Harry Mulisch, De opknapbeurt van het De gelukkige klas van Theo Thijssen en Dubbelspel van dan alleen een herschikking Frank Martinus Arion.
of vervanging van het groen Tijdens de campagneperiode van Nederland Leest krijgen betalende leden van de openbare bibliotheken het Nederland Leest-boek cadeau, zolang de voorraad strekt. Ook Bibliotheek Helmond-Peel biedt haar leden dit cadeautje aan; zij kunnen het boek vanaf zaterdag 1 november gratis afhalen tijdens openingstijden. www.nederlandleest.nl) www.bibliotheekhelmondpeel.nl