27 maart 2014 - 22 mei 2019: 90332 bladzijden, 718172 artikelen

Pipowagencamping in herfstsferen

SOMEREN-HEIDE
Carla van Loon
De pompoenen liggen nu al op de picknicktafels, maar op zondag 2 november komt de Somerense Pipowagencamping pas echt in herfstige sferen. Dan houdt de camping open huis met een gratis toegankelijke herfstfair. Deze markt met muziek, kraampjes, hapjes en diverse activiteiten komt ten goede aan de begin dit jaar opgerichte Stichting Intensity. Deze Somerense stichting probeert het welzijn van ouderen, mantelzorgers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te verbeteren.
In juni 2013 opende de Pipowagencamping haar deuren aan de Kerkendijk in Someren. De camping met drie kleurrijke Pipowagens is volledig aangepast voor ouderen of mensen met een handicap. Een samenwerking met een stichting die het welzijn van deze groep wil verbeteren lijkt dan een logisch gevolg. “Toch ben ik eigenlijk bij toeval in aanraking gekomen met de stichting”, vertelt Jacqueline Bouwmans, eigenaresse van de Pipowagencamping. Ze raakte met Barbara van Kuijk, oprichtster en drijvende kracht achter Stichting Intensity, aan de praat in een winkel. “Toen kwam wel meteen het idee om samen wat te organiseren”, zegt Bouwmans. Van Kuijk was meteen enthousiast over de camping en vond hier een geschikte plek voor Intensity’s eerste herfstfair.
“Het is zo’n leuke sfeervolle locatie. Natuurlijk met de Pipowagens, maar ook voor de kinderen is er genoeg te doen”, aldus Van Kuijk. “Als ik hier rondloop, krijg ik meteen heel veel ideeën. Het begint meteen te borrelen.” Tijdens de herfstfair staat de camping vol met kraampjes en is er een divers aanbod aan muziek. Ook kunnen bezoekers een klankschalenworkshop of wandelcoaching volgen. Met de herfstfair, ‘een echte familiedag’, hoopt Van Kuijk geld in te zamelen voor haar stichting.
Als Van Kuijk eenmaal begint te praten over Stichting Intensity is er bijna geen houden aan. De stichting, die sinds januari 2014 bestaat, organiseert met behulp van enkele vrijwilligers eerder te veel dan te weinig activiteiten. Van kledingbeurzen, ontmoetingsdiners, presentatie- en zangcoaching tot kleinschalige concerten. “Alles om de wereld een stukje mooier te maken”, aldus Van Kuijk.
Centraal staan wensen die organisaties en individuele mensen bij de stichting indienen. Zo bleek er bij het Somerense gemeenschapshuis De Weijers behoefte te zijn aan spelmaterialen voor hun huiskamerproject en kwam de vraag vanuit mantelzorgers om een lotgenotencafé te organiseren. Ook probeert de stichting ‘werkwensen’ te vervullen door mensen die hun baan zijn verloren te coachen en hun zelfvertrouwen terug te geven. Hoewel de stichting haar oorsprong vindt in Someren, is de wensvervulling niet gebonden aan deze regio. “Stichting Intensity is een landelijke stichting. Wensen zijn altijd welkom. Iedereen mag bij ons aankloppen”, aldus Van Kuijk.
Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven de herfstfair te bezoeken wordt geen toegang geheven. “Ik hoor zo vaak dat mensen graag een keertje willen komen kijken, maar niet zomaar langs durven komen. Nu kan iedereen gewoon gezellig langskomen en eens rondlopen”, vertelt Bouwmans. “Voor ieder zal er wat wils zijn”, besluit Van Kuijk.
De herfstfair vindt plaats op zondag 2 november van 14.00 tot 19.00 uur op de Pipowagencamping, Kerkendijk 41 in Someren-Heide. Huisdieren zijn niet toegestaan op het terrein.