27 maart 2014 - 22 mei 2019: 90332 bladzijden, 718172 artikelen

Gratis naar Circus Herman Renz in Helmond

HELMOND
Edele paarden, adembenemende luchtacrobatiek, doldwaze clownerie, koorddans en spektakel van messenwerpers. Het komt allemaal samen in de fonkelnieuwe voorstelling van Nederlands Nationaal Circus Herman Renz.
Ook dit jaar brengt het bekende Helmondse circus een geheel nieuwe show naar haar thuisbasis: Miracles; een kleurrijk, vlot circusspektakel met een groot live orkest en internationale topartiesten.
Van 11 tot en met 19 november gasteert het zeventig man tellende gezelschap op het evenemententerrein aan de Torenstraat. De shows vinden plaats in een nieuwe tent. Wie er gratis heen wil, kan aan het einde van dit artikel een te beantwoorden vraag vinden. Onder de inzenders van het juiste antwoord worden 100 x 2 vrijkaarten verloot.
De titel van de nieuwe show duidt op wonderen. ‘Dit jaar laten we de grootste wonderen uit de internationale circuswereld zien. Daarnaast willen we bewijzen dat een goed circus verwondert’, zegt directeur Milko Steyvers.
Hij is opgetogen over de nieuwste productie, dat met een geheel nieuw tentencomplex van Italiaanse makelij op reis is.
De artiesten die optreden in het circus zijn een jaar lang exclusief aan Circus Herman Renz verbonden. ‘We hebben lang gezocht om deze set bij elkaar te krijgen. Het is een goede mix tussen disciplines en het zorgt ervoor dat Miracles verrassend is’, verklaart Steyvers. ‘Afwisselend, verrassend en hopelijk boven de verwachting van het hooggeeerd publiek.
Of het nou de acrobaten van Trio Bokafi zijn die de meest ingewikkelde sprongen door de lucht maken nadat zij elkaar hebben gekatapulteerd, of de unieke papegaaienact van Gladys Medini met haar bijzondere ara’s, of de adembenemende act van Duo Exxtrem dat vanaf 13 meter hoogte in een bassin met 5000 liter water duikt; elk verwonderen zij het publiek met circuskunst.’
Maar Miracles herbergt nog meer circuskunstenaars. Zie voor een indruk de website www.hermanrenz.nl. De 2,5 uur durende show wordt omlijst door een live spelend orkest en heeft een fraaie lichtshow.’