27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Flypast Lancaster tijdens herdenking

LEUDAL Zeventig jaar na de bevrijding van Zuid-Nederland zal een zogenaamde fl ypast plaats vinden van de authentieke AVRO Lancaster bommenwerper van de Battle of Britain Memorial Flight over een aantal monumenten in Nederland, waarvan vijf in Limburg en wel op zondag 4 mei.
De indrukwekkende Lancaster zal op de volgende tijden boven de onderstaand genoemde monumenten de fl ypast verzorgen: - Oosterbeek, RAF monument nabij museum Hartenstein, omstreeks 15.10 uur.
- Kessel, Lancaster plaquette, nabij het kasteel aan de Maas, omstreeks 15.30 uur.
- Heythuysen, Lancastermonument, Op den Birkenbosch 3, omstreeks 15.40 uur. - Brunssum, Lancastermonument, nabij Platanendree 42, omstreeks 15.50 uur.
Afgelopen vrijdag was de aftrap van een nieuwe activiteit in Horn: happe en wanjele. De eer voor deze aftrap - Hunsel, Lancastermonuwas voor de vrijwilligers van het gezamenlijk tafelen in Horn. Petra Waeijen: De vrijwilligers zorgen altijd goed voor de ment, nabij Schansstraat 4, deelnemers, dus leek het ons een mooi gebaar om de rol eens om te draaien en de vrijwilligers eens te verwennen. En omstreeks 15.55 uur.
dat is goed gelukt. Na een mooie wandeling, met smakelijke onderbrekingen bij de deelnemende Hornse horeca, sloten - Weert, Halifaxmonument, Maaseikerweg/Castertweg, omstreeks 16.00 uur.
Behoudens slecht weer of technische problemen zult u dit unieke toestel op de genoemde locaties en tijden kunnen bewonderen. Er zijn wereldwijd nog slechts twee Lancaster bommenwerpers in vliegwaardige staat. Dit vliegtuig, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in het heetst van de strijd zon belangrijke rol gespeeld heeft in het bereiken van de vrijheid waar wij vandaag de dag van genieten, heeft de harten van velen gewonnen.
De Lancaster fl ypast is georganiseerd door Ria Schmieder MBE die ook in 2009 dit vliegtuig naar Nederland wist te krijgen. Voor meer informatie en/of wijzigingen in het programma, zie www.lancastermonument. nl en/of www.Facebook.com/ f leudalmonument.