27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Werkgroep vraagt duidelijkheid aan NS

LEUDAL - De werkgroep Stations Leudal is teleurgesteld dat de PvdA en de VVD fracties in de Tweede Kamer de motie niet steunen voor een stoptrein Roermond Weert.
De reden om die motie niet te steunen is blijkbaar dat deze partijen niet willen toestaan dat er meerdere vervoerders op hetzelfde spoor rijden. Dat betekent dat de stoptrein Roermond Weert in ieder geval niet meegenomen wordt in de concessie en er in 2016 dus geen stations in Haelen en Baexem komen. In januari is door de NS aangegeven dat ze overwegen om zelf de stoptrein Roermond Weert te gaan exploiteren. Er bestaat dus nog steeds een kleine kans dat de stoptrein er nog komt als de NS dat wil. Al twee jaar wordt er gesproken over de stations in Haelen en Baexem. Volgens de werkgroep Stations Leudal moet de bevolking eindelijk eens duidelijkheid krijgen of de stations er nu wel of niet komen.
Afgezien van de mededeling dat de NS overweegt de stoptrein zelf te exploiteren is het al maanden lang verder stil. Daarom heeft de werkgroep Stations Leudal in een brief de directie van de NS gevraagd om opheldering en duidelijkheid te geven over de vraag of de NS nu wel of geen stoptrein Roermond Weert wil.