27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Happe en wanjele in Häör

(vervolg voorpagina) HORN - Vanaf 4 april start in Horn een spiksplinternieuwe activiteit: happe wanjele door Häön. Een gezamenlijk initiatief van café aan de Kirk, café Oad Häör, café Wat en Halfwat, hotel-restaurant de Abdij en café-restaurant De Graaf van Horne.
Wanjele door Horn combineert het actieve, sportieve met het aangename en is uitermate geschikt voor diegenen die houden van wandelen en eten. Deelnemers ontvangen bij één van de initiatiefnemers een route langs de mooiste plekjes van Horn. Het vertrekpunt kan zoals het Ave Maria van Bach dus naar eigen wens worden in de bewerking van Gounod, bepaald. Onderweg treft u bij de deelnemende horeca lekker hapjes. U wandelt dus van hapje naar hapje. De wandeltocht is Pijls-Smit en Rianne Jansen. ongeveer 6,5 kilometer lang. Er Muzikale medewerking van kan deelgenomen worden op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur.
Om de route en de hapjes te ‘testen’, besloten de initiatiefnemers een groepje proefpersonen een Wanjele door Horn aan te bieden. Hiervoor werden de vrijwilligers benaderd van het ‘samen tafelen’ in Horn. Op deze wijze werden de vrijwilligers voor de verandering eens zelf in de watten gelegd. Twee mannen en tien vrouwen verzamelden zich op 28 maart om 14.00 uur bij café-restaurant De Graaf van Horne om gezamenlijk de hap-staproute te gaan lopen.
Onder een stralend zonnetje werd gestart met de route die langs vele bezienswaardigheden van Horn voert, waaronder de twee molens, het standbeeld van de Graaf van Horne, het wapen van bierbrouwerij Huijben, het monumentale Raadshuis van de oude gemeente Horn, het kasteel met zijn prachtige, ook voor publiek toegankelijke park, de kerk en nog vele andere mooie plekjes die Horn rijk is.
Deelneemster Jetske Gilsing was enorm enthousiast over het initiatief. “Bij iedere horecagelegenheid werden we zeer gastvrij ontvangen en konden we onder het genot van een heerlijk hapje de benen even strekken voordat we aan het volgende gedeelte van de route begonnen. De route was duidelijk omschreven en goed begaanbaar, ook voor scootmobielen en geschikt voor jong en oud. Uiteindelijk kwamen we rond 18.00 uur, moe maar voldaan aan bij ons beginpunt. Het was een super gezellige middag, een mooie wandelroute, lekkere hapjes en een zeer gastvrije ontvangst van de vijf Hornse horecaondernemers. Dit initiatief is absoluut een aanrader!”
Deelnemen aan Wanjele door Horn kost 10,- euro per persoon. Vooraf dient er wel gereserveerd te worden bij het vertrekpunt naar keuze: café aan de Kirk, Raadhuisplein 34, tel. (0475) 21 95 54; café Oad Häör, Dorpstraat 65, tel. (0475) 47 51 31; café Wat en Halfwat, Dorpstraat 14, tel. (0475) 58 28 10; hotel-restaurant de Abdij, Kerkpad 5, tel. (0475) 58 31 31; café-restaurant De Graaf van Horne, Rijksweg 16, tel. (0475) 58 12 21.