27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

‘Zonnebloemkoor’ zingt Santa Lucia

LEUDAL - Het begint haast een traditie te worden. Het jaarlijkse licht klassieke concert, voor de derde keer georganiseerd door het regiobestuur Leudal van de Zonnebloem, in samenwerking met de stichting Muziek Jong voor Oud. Veel gasten van de Zonnebloem zijn beperkt in hun mogelijkheden om zelfstandig concerten bij te wonen in en schouwburg of theater. De stichting Muziek Jong voor Oud lost dit probleem op, door op te treden op locaties, die wel geschikt en bereikbaar zijn voor de Zonnebloemgasten. Voor de meestal jonge musici bieden deze concerten een mooi podium en dragen zo bij aan de ontwikkeling van hun vaardigheden. Ook voor dit concert overtrof het aantal aanmeldingen weer ruimschoots de maximale capaciteit van de aula in de Kreppel. De organisatie heeft helaas gasten moeten teleurstellen. Met circa honderd aanwezigen was de zaal bomvol.
Ditmaal werd het concert voor de pauze verzorgd door het Werpen Duo met Adriana Racolta op fl uit en Carmen Gil Betancor op piano. Na de pauze was het de beurt aan La Vita met Rauf Berman op viool en met zang en Vasileios Mantoudis op accordeon. Het programma werd ook nu weer gepresenteerd door John Paris. Om 14.00 uur verwelkomde het regio bestuurslid Ruud Hendriksma de aanwezigen. Daarna stelde John Paris de musici aan het publiek voor. John praatte ook weer op zijn eigen ludieke wijze het programma aan elkaar, met korte informatie over de componist en het te spelen stuk. Hoewel ook volop van het programma voor de pauze genoten werd, met bekende werken van onder andere Brahms, Bizet, Offenbach en Ravel, werd de pret toch een beetje gedrukt door de piano, die echt een stembeurt nodig had. Na de pauze was deze valse piano snel vergeten toe La Vita meezingers ten gehore bracht van onder andere Bizet, Verdi, Liszt en nog vele andere. De zaal kwam helemaal los en de aanwezigen zongen uit volle borst mee toen Rauf Berman prachtig Santa Lucia zong. Dit ontlokte John Paris de uitspraak, dat het misschien een goed idee zou zijn, om met de aanwezigen een Zonnebloemkoor te vormen.
Om ongeveer 16.00 uur eindigde het concert en dankten de aanwezigen, sommigen met tranen in de ogen, met een ovationeel applaus, de musici en de presentator. Iedereen sprak de hoop uit er volgend jaar weer bij te zijn.