27 maart 2014 - 18 september 2019: 92891 bladzijden, 738509 artikelen

In gesprek met de Rabobank

Drie geslaagde informatieavonden
LEUDAL - Er is het afgelopen jaar veel gebeurd in bankenzijn in La Rochelle (ingang bij land. Daar willen onze klande bibliotheek). Het inloopcafÚ ten vast meer van weten. En is elke week open op dinsdag ze zijn ongetwijfeld ook bevan 13.30 tot 16.30 uur en op nieuwd hoe wij de toekomst woensdag van 10.00 tot 12.00 van onze eigen bank zien. Met dat idee organiseerde Rabobank Peel, Maas en Leudal drie informatieavonden voor klanten en leden.
Drie avonden. Drie verschillende locaties. Drie keer een volle zaal. Ruim 700 mensen kwamen naar Heythuysen, Panningen en Heel om meer te weten te komen over de ontwikkelingen bij de Rabobank en de toekomst van het co÷peratief bankieren. Zij waren aan de reacties te horen positief verrast. Verrast over de eerlijke informatie en de openheid van de vier directieleden bij het beantwoorden van de vragen.
Directievoorzitter Guul Smeets trapte de avonden af met een terugblik. Hij schetste hoe de kredietcrisis een bankencrisis werd en wat daarvan de gevolgen waren. De nieuwe, strenge met deelnemers uit binnen en wet- en regelgeving voor alle buitenland. Natuurlijk zullen er Nederlandse banken, bijvoorbeeld. Guul ging ook in op voor de bank lastige kwesties zoals de Libor-affaire en de Rabobank Certifi caten.
Seniorenadviseurs die in de kernen zitting houden, die op huisbezoek gaan. De mogelijkheid om vijf dagen per week in de avonduren een afspraak op de bank te maken. Het zijn voorbeelden van hoe de bank investeert in een goede persoonlijke advisering van de klant. Een klant die, zo liet Guul het publiek eerder zien, steeds vaker via de telefoon en de computer contact heeft met de bank, maar steeds minder bij de bank komt. Daarom investeert de Rabobank ook in innovatieve ideeŰn rondom online bankieren.
Als co÷peratieve bank wil Rabobank Peel, Maas en Leudal midden in de samenleving staan. Daarom heeft de bank voor alle kernen ambassadeurs aangesteld. Medewerkers van de bank die net als de seniorenadviseurs gemakkelijk aan te spreken zijn, zodat de bank in elk dorp een gezicht heeft en dichtbij is. Om de co÷peratie op een eigentijdse manier invulling te geven, zoekt de Rabobank steeds de samenwerking op. Met de ledenraad natuurlijk. Maar ook met Rabo Young, Rabo 55plus en de ondernemers van Young Stars en PalLADYum. Met drie fondsen draagt de bank bij aan de leefbaarheid en de vitaliteit van de kernen. De Rabobank reserveert hiervoor elk jaar het zogenaamde co÷peratief dividend.
Vragen waren er ook. Onder leiding van presentatrice Joes Boonen kon het publiek ze stellen aan de vier directieleden op het podium. Op elke vraag kwam een helder antwoord. Vragen die men liever persoonlijk stelde, werden tijdens de gezellige, afsluitende borrel aan de directie, medewerkers en ledenraadsleden gesteld. Maar niet voordat Kazoo in Heythuysen, In Between in Panningen en Heel Vocaal in Heel de informatieavonden muzikaal afsloten.
Kijk voor een sfeerimpressie en meer informatie over het co÷peratief dividend op: www.rabobank.nl/pml