27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Proteion Welzijn

De Huiskamergroepen
In een aantal kernen van de gemeente Leudal zijn er huiskamergroepen. Wekelijks komen oudere en/of hulpbehoevende mensen bij elkaar om elkaar te ontmoeten en om samen deel te nemen aan activiteiten. Welke activiteiten is afhankelijk van de interesses en mogelijkheden van de bezoekers van de huiskamergroep. De activiteiten kunnen variëren van kaarten, een spelletje rummikub of creatieve activiteiten en samen praten over diverse onderwerpen. Niets hoeft en onder het genot van een kopje koffi e of thee is er veel gezelligheid te vinden. Samenzijn en onderling contact staat voorop. Een huiskamergroep vindt u meestal in het eigen dorp en u ontmoet veelal leeftijdsgenoten. Wellicht mensen die u al kent.
In Horn kunnen de mensen, voor aanvang van de huiskamergroep, deelnemen aan een eetpunt. Bij een eetpunt wordt rond het middaguur gezamenlijk warm gegeten. Na afl oop kan men eventueel nog even rusten voordat de huiskamergroep van start gaat.
De huiskamergroep is een activiteit van en door gemotiveerde, betrokken vrijwilligers. Een citaat van Sonja, één van de vrijwilligsters van de huiskamergroep in Baexem. “Ik vind het erg leuk om te doen. Je bezorgt de gasten een gezellige middag en de warmte en dankbaarheid die zij uitstralen, motiveert mij enorm. Ik doe dit vrijwilligerswerk al vanaf begin 2007 en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. De middagen zijn altijd erg gezellig.”
De huiskamergroepen van Proteion Welzijn vinden plaats in de volgende kernen: Baexem (gebouw Proteion Welzijn), Ell (Ellenhof), Grathem (De Nassaurie), Horn (Daalakkerserf), Kelpen-Oler (Trefcentrum) en Neer (Spuitjeshof).
Wilt u eens een kijkje gaan nemen bij een huiskamergroep, of wilt u hier meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op: Proteion Welzijn, tel. (0475) 45 30 33 (vraag naar Yvonne Reijnders) of e-mail: welzijn@proteion. nl.
U kunt ook een kijkje nemen op onze website: www.proteionwelzijn.nl.
Binnen de gemeente Leudal bestaan er diverse leuke vrijwilligersvacatures.
Soms wordt er gedacht dat deze alleen maar door dames ingevuld worden en dat het dan gaat over bijvoorbeeld spelletjes spelen en koffi e schenken.
De werkelijkheid is echter geheel anders. Als u eens een kijkje neemt op onze website www.klikleudal.nl dan zult u daar een grote diversiteit aan vacatures aantreffen. En echt niet alleen voor dames. Ook voor de heren zijn er aansprekende vacatures met activiteiten binnenen buitenshuis. Wat dacht u van een chauffeursfunctie om bijvoorbeeld kinderen of senioren ’s morgens naar hun dagbesteding te brengen en tegen de avond weer naar huis te vervoeren. Of een vacature op een van de prachtige zorgboerderijen die Leudal rijk is. Daar kunt u bijvoorbeeld een wandeling met een cliënt maken, of de cliënten begeleiden, meehelpen bij het verzorgen van de dieren of in de fruit- of moestuin helpen.
Ook als u een handige klusser bent is er zeker een leuke plek te vinden waar u als vrijwilliger een belangrijke bijdrage kunt leveren.
Dus bekijk www.klikleudal.nl en binnenkort zullen daar nog een aantal leuke vacatures verschijnen van bijvoorbeeld Zorgboerderij de Port in Kelpen-Oler.
Neem dan contact op met het Steunpunt Vrijwilligers Leudal, tel. (0475) 45 30 33 of per email info@klikleudal.nl