27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

“Dementievrijwilliger is dankbaar werk”

Gratis cursus
LEUDAL - Iedereen hoopt dat het jou niet overkomt, maar helaas groeit de groep thuiswonende dementerenden gestaag. Dementievrijwilligers zijn geschoolde vrijwilligers die in de thuissituatie ingezet worden om vooral de mantelzorgers te ontlasten. Zij kunnen dan even genieten van een vrije middag of avond en weten dan dat hun dementerende partner of ouder in goede handen is.
Proteion Welzijn/de Zorgondersteuner start in mei 2014 weer met het scholen van dementievrijwilligers. Gezocht wordt naar mensen die sociaal vaardig zijn, graag geschoold willen worden tot dementievrijwilliger en zich willen inzetten bij mensen, die ondersteuning nodig hebben. De gratis cursus wordt gehouden op vier avonden. De eerste twee avonden wordt inhoudelijk ingegaan op dementie. In de laatste twee bijeenkomsten ligt de nadruk op de praktijk, op het communiceren met een dementerende. Begeleiding krijgen de dementievrijwilligers van de trajectbegeleiders Hulp Bij Dementie.
De cursus vindt plaats op dinsdag 20 en 27 mei en 10 en 17 juni van 19.00 tot 21.30 uur bij Proteion Welzijn, Dorpstraat 32 te Baexem.
Voor meer info kunt u contact opnemen met Pauline Jorissen, Vrijwilligerszorg Proteion Welzijn/ de Zorgondersteuner, tel. 06-15826686 of via email: paulinejorissen@proteion.nl